Končni rezultat kaže, da lahko s premišljeno postavitvijo in oblikovanjem dosežemo moderno zasnovo doma kljub na videz nespremenljivi podlagi.

Bivalni prostor z dvema ambientoma

Ekipa arhitektov je ustvarila osrednji bivalni prostor, kjer pohištveni elementi kljub enotnemu videzu tvorijo dva različna ambienta, ki se navezujeta na manjši intimni atrij. Daljša stena služi kuhinjskim elementom, ki subtilno preidejo v zaprti kamin, ki smiselno zaokroži prostor.

Utesnjeni prostori se povezujejo

Z igrivo postavitvijo pohištvenih elementov čistih in preprostih geometrijskih oblik so arhitekti dosegli tako vidno povezanost obstoječih zidov kot tudi bolj smiselno organizacijo prostora. Manjši utesnjeni posamezni prostori se zdaj logično navezujejo ter povečajo in tako ustvarjajo boljše bivalno ugodje.

Odprtost, poudarjena z umirjenimi barvami

V prostoru ni močnih dominantnih barv in tekstur, saj je z minimalnim izborom treh naravnih, bolj umirjenih barvnih odtenkov bolj poudarjena enotnost ter odprtost prostorov. Vse skupaj dopolnjuje premišljena osvetljava – od vsakodnevnih bivalnih prostorov do sproščujočega programa, kot je vgrajena savna s pripadajočimi sanitarnimi prostori.

Vir: www.architizer.com