Na peti tekmi superveleslaloma v letošnji sezoni se je Ilka Štuhec kot edina slovenska predstavnica na progo podala kot prva in svojo nalogo opravila brezhibno. Kako zelo hitra je bila 26-letnica, hitra je bila predvsem v spodnjem delu proge, so pokazali nastopi tekmic v nadaljevanju, saj se prav nobena izmed njih ni uspela približati njenemu času. Zmago Mariborčanke je še najbolj ogrozila letos izvrstna Italijanka Sofia Goggia, ki je v cilj prismučala z 31 stotinkami zaostanka, medtem ko je zaostanek tretjeuvrščene Avstrijke Anne Veith že znašal velikih sedem desetink sekunde.

Obilo smole je tokrat imela vodilna superveleslalomistka letošnje zime Lara Gut, ki je postavljala najboljše čase, nato pa v spodnjem delu storila napako, zajela vratca, pri tem pa si tudi poškodovala roko. Daleč od vrha pa je bila tokrat Lindsey Vonn. Američanka, ki je predvčerajšnjem in včeraj dvakrat končala v zaščitni ograji, je bila prepočasna za uvrstitev med deseterico.

Za Štuhčevo, ki je v letošnji sezoni trikrat zmagala na smuku, enkrat pa v kombinaciji, je to prva zmaga na superveleslalomu v karieri.

»Vsakič, ko je bila kakšna dobro na poti, me je malo stiskalo«

»Pogoji so bili zelo, zelo dobri. Včeraj na izbiri startnih številk sem si rekla, v redu, bom vzela enko, dobro pogledam progo in se vržem dol, pa bo kar bo. V superveleslalomu je problem, ker imaš malo manj informacij s proge, a sem si dobro zamislila, kako bom odpeljala in res sem uživala,« je po tekmi za STA dejala Ilka Štuhec, o občutkih ob čakanju na mestu vodilne pa priznala: »Vsakič, ko je bila kakšna dobro na poti, me je malo stiskalo. Bila sem nervozna, a sem vedela, da sem svoje naredila in to zelo dobro. Morala sem samo počakati na razplet tekme. Ponosna sem nase.«

Navdušenja nad novim vrhunskim izidom svoje tekmovalke ni skrival niti trener Grega Koštomaj. »Zgodba se nadaljuje. To je bil zopet en pozitiven pristop, bila je sproščena, pogoji so bili odlični. Uživala je in se držala dogovorjenega, naredila je to, kar je bilo potrebno. Smučanje je bilo odlično in rezultat tako ne more izostati. Neugodno je, ko s številko 1 dolgo čakaš na razplet tekme. Nekatere so bile še malo hitrejše, Lara Gut je imela smolo, saj je res dobro smučala. A to je šport, za to, da si najboljši, včasih potrebuješ tudi kanček sreče. Danes je bil na naši strani. Res iskrene čestitke Ilki za vrhunsko smučanje. Presrečen sem za to, kar ji uspeva.«