Tunizijski reprezentant je brez kluba ostal, potem ko se je razvedelo, da sodeluje z ultra ortodoksno muslimansko salafistično skupino Ansaar s sedežem v Düsseldorfu. Slednja naj bi bila po poročanju nemških medijev že dalj časa pod drobnogledom nemških obveščevalnih služb.

Osemindvajsetletnik, ki se je Darmstadtu pridružil lanskega avgusta, zanj pa odigral 11 prvenstvenih tekem, je navedbe medijev označil kot poskus obrekovanja, saj naj bi s skupino sodeloval zgolj zaradi humanitarnih namenov, kar pa ni prepričalo njegovih delodajalcev. Ti so se po sestanku z nogometašem namreč odločili, da z igralcem prekinejo sodelovanje.

»Pri Darmstadtu vidimo humanitarno sodelovanje Ben-Hatire z organizacijo kot napačno,« je sporočil predsednik kluba Ruediger Fritsch in dodal: »Potem ko smo natančno preučili položaj, nismo videli več smisla v skupnem sodelovanju. Darmstadt želi nogometašu, ki se je v klubu vedno obnašal vzorno, veliko sreče v prihodnosti.«

»Kdorkoli je imel možnost vpogleda v moj življenjepis, je lahko videl, da sem oseba, ki se bori za enakopravnost ljudi različnih ras, etničnega porekla in verskega prepričanja. Znan sem po tem, da se ne pustim manipulirati in ustrahovati. Pravi škandal vidim v tem, da se poskuša sabotirati mojo športno kariero v Nemčiji,« pa je vse skupaj pokomentiral Ben-Hatira, ki se je na naslovnicah nemških medijev znašel že lanskega januarja, ko se je kot član berlinske Herthe stepel s soigralcem.