Da denar v športu le ne pomeni čisto vsega, v zadnjih tednih dokazujejo košarkarji Crvene zvezde. Beograjsko moštvo je namreč v torek z visoko zmago na gostovanju pri Baskonii zabeležilo že šesti zaporedni uspeh v najelitnejšem evropskem tekmovanju in sedmega na zadnjih osmih tekmah. S tem si je enajst krogov pred koncem močno izboljšalo možnosti za preboj v četrtfinale, navijači rdeče-belih pa na podlagi fenomenalnih predstav sanjajo celo o četrtem mestu, ki bi jim v izločilnih bojih za uvrstitev na zaključni turnir četverice prineslo prednost domačega terena. Slednje bi bilo prava senzacija, saj ima trener Dejan Radonjić na voljo daleč najcenejše moštvo v evroligi – vredno naj bi bilo »le« okoli 2,4 milijona evrov.

»Čaka nas obračun s trenutno najbolj vročo ekipo v evroligi,« je pred tekmo s Crveno zvezdo dejal trener Baskonie Sito Alonso, ki pa je v svoji glavi vseeno računal na uspeh pred domačimi navijači. A Beograjčani v tem trenutku zares delujejo kot pravi stroj, ki pred seboj melje vse. V Vitorii, kjer je Baskonia letos klonila le proti Olympiacosu, so že ob polčasu vodili s 23 točkami razlike in tekmo nato mirno pripeljali do konca. Arhitekt odlične Zvezdine igre, kjer vsak posameznik natančno ve, kaj mora početi na parketu, je trener Dejan Radonjić, ki ga v svoje vrste že snubijo številni evropski velikani. Ker bo Beograd v prihodnji sezoni gostil zaključni turnir četverice v evroligi, v klubu že snujejo načrt, s katerim želijo 46-letnega Črnogorca prepričati, naj vsaj še eno sezono vztraja na klopi Crvene zvezde.

Novo priznanje pa je v ponedeljek zvečer prejel še ne 18-letni Luka Dončić. Slovenski košarkarski biser je priznana španska revija Gigantes del Basket izbrala za najboljšega mladega košarkarja v tamkajšnjem prvenstvu. Ljubljančan sicer na včerajšnji evroligaški tekmi Madrida proti Bambergu ni igral, saj si je konec tedna proti Valencii rahlo poškodoval levo stegensko mišico.