»Velik posel smo opravili a pristopom v prvi tretjini, ko smo hitro povedli in vzdrževali pritisk na tekmece. Tudi ko nismo zadeli, smo imeli občutek, da igramo precej dobro. Še vedno smo prihajali do priložnosti. Dve točki sta ogromni,« je povedal kapetan Los Angelesa Kopitar.

Po tekmi je bil na vprašanje o Kopitarjevi igri, ki je v letošnji sezoni nekoliko slabša od njegovih zelo visokih standardov, je bil trener Darryl Sutter kratek in jasen. »Z igro Kopitarja nimam težav, gre za enega najboljših igralcev v ligi.« Vseeno bi bil verjetno tudi Sutter vesel, če bi Kopitar v letošnji sezoni večkrat našel pot do nasprotnikove mreže.

Srdit boj za končnico na Zahodu

Za Kralje je bila zmaga proti Vragom praktično nujna, zdaj za osmim mestom na Zahodu, ki ga zaseda Calgary in ki še vodi v končnico, zaostajajo le točko. Tri točke prednosti ima St. Louis, štiri pa Nashville, zato si Kralji do konca rednega dela prav veliko spodrsljajev proti neposrednim konkurentom ne smejo več privoščiti, če ne želijo še drugo leto zapored ostati brez igranja v končnici.

Do konca rednega dela bo Los Angeles sicer odigral še 34 tekem, glede na izkušnje iz preteklih sezon pa lahko v februarju pričakujemo zaključni pritisk moštva iz Kalifornije. Tudi uvrstitev na lestvici ni zanemarljiva, saj še vedno dosegljivo šesto mesto prinaša precej lažjega nasprotnika v končnici.