Za Ilko Štuhec je rezultatsko najslabši konec tedna v tej sezoni. Mariborčanka je bila na smuku v Garmisch-Partenkirchnu osma, na superveleslalomu pa 22. Za nameček se z Bavarske vrača s poškodovanih gležnjem, ki si ga je zvila med vadbo kondicije. V skupnem seštevku svetovnega pokala Štajerka ostaja na tretjem mestu, tesno za petami pa sta ji Francozinja Tessa Worley in Italijanka Sofia Goggia. V skupnem smukaškem seštevku ima Ilka Štuhec prepričljivo prednost, medtem ko je v superveleslalomu s tretjega zdrsnila na šesto mesto.

»Ilko je včeraj bolel gleženj, oteklina je bila drugi dan po poškodbi večja. Tudi smučanje ni bilo najboljše, kar se kaže na rezultatu,« je povedal Grega Koštomaj. Trener Ilke Štuhec je sporočil, da Mariborčanka jutri ne bo tekmovala na veleslalomu v San Virgiliu, saj bo skušala čim bolje pozdraviti poškodbo do konca tedna, ko bodo nove preizkušnje svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo.

Maruša Ferk v tej sezoni doživlja težke trenutke. Potem ko na slalomih ne dosega rezultatov, kot bi si jih želela, se je zadnja dva konca tedna posvetila treningu hitrih disciplin. Na Bavarskem je po 15 sekundah smučanja na progi Kandahar doživela grd padec, po katerem je noč preživela v bolnišnici. Pregled z magnetno resonanco ni razkril novih poškodb. Maruša Ferk se je poškodovala v mestu, v katerem je dosegla svoj največji uspeh, potem ko je v Garmisch-Partenkirchnu pred osmimi leti na slalomu zaostala le za Lindsey Vonn in Mario Riesch.

Junakinja konca tedna je bila Lindsey Vonn. Le 72 dni po hudem padcu in operaciji nadlahtnice je Američanka na smuku dosegla že svojo 77. zmago v svetovnem pokalu. Doživela jo je izjemno čustveno, poklonile pa so se ji tudi tekmice. »Res neverjetno, kaj mi je uspelo. Tako trdo sem garala, da sem se vrnila na tekme svetovnega pokala, pretrpela številne bolečine… Od sebe res nisem pričakovala zmage, saj mi manjkajo kilometri na smučeh,« je bila čustvena Lindsey Vonn, ki je včerajšnji superveleslalom končala na devetem mestu.

Sijajen konec tedna je tudi za Laro Gut. Švicarka se je z drugim mestom prvič uvrstila na smukaški zmagovalni oder v Garmisch-Partenkirchnu, včeraj pa je dosegla tretjo zaporedno superveleslalomsko zmago in v tej disciplini v tej sezoni ostaja neporažena. S 180 točkami svetovnega pokala se je v skupnem seštevku svetovnega pokala približala Mikaeli Shiffrin, s katero se bosta znova pomerili na jutrišnjem veleslalomu v Dolomitih. Lara Gut je bila včeraj na zahtevnem superveleslalomu razred zase, saj sta se ji le Avstrijka Stephanie Vernier in Tina Weirather iz Liechtensteina približali na manj kot sekundo zaostanka. Omeniti kaže še najboljši nastop Anne Veith po poškodbi. Čeprav je dvakratna zmagovalka svetovnega pokala na superveleslalomu odstopila, je v slabi minuti pokazala, da je vse bližje najboljšim svetovnim alpskim smučarkam.