Želim si funkcionalno otroško sobo za štiriletno punčko in dveletnega fantka. Barve pohištva naj bi bile nevtralne, da bi ga lahko uporabljala dalj časa. V prilogi vam pošiljam načrt sobe. Lepo prosim za vašo pomoč. V trgovinah s pohištvom za zdaj nisem našla primernih rešitev. V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam. Marinka

Odgovor:

Opremiti otroško sobo je vedno izziv, ki zahteva premišljeno rešitev. Predlagano rešitev sem narisala glede na vaše želje in arhitekturo sobe, saj je ta umeščena v podstrešnem prostoru.

Zato sem vam ob kolenčnem zidu, ki ima višino 125 cm (po vaši izmeri), narisala omare globine 60 cm. S tem pridobimo izkoristek pod nizko poševnino stropa. Dve omari naj bosta visoki za garderobo, preostale tri pa naj bodo visoke 90 centimetrov. Ob te lahko  umestite eno od ležišč. Drugo ležišče naj bo ob notranji nasprotni steni. Po željah otrok lahko pod okno umestite dve manjši pisalni mizi. S tako predlagano in  potrebno opremo jima bo ostalo še malo igralne površine.

Možno pa je tudi, da ob notranji steni umestite pograd, če vam višina celotne sobe to dopušča, s tem pridobite več prostora za pisalni mizici ali igro vaših dveh nadobudnežev! 

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.