Lansko leto je bilo za nogometaša Cristiana Ronalda lepo: bil je v odlični formi, tako v nogometu kot pri iskanju deklet, saj je rumeni tisk nenehno objavljal njegove fotografije v objemu lepotic, recimo z bivšo miss Španije Desiree Cordero Ferrer. Nazadnje pa se je novembra začelo šušljati, da ima novo dekle, 21-letno Georgino Rodriguez, s katero je skrivaj odšel v pariški Disneyland, pri tem pa nosil lasuljo in očala, da sta se lahko nemoteno objemala ter poljubljala. No, sedaj je uradno: mladenko je v družbi svoje družine, mame, sina in obeh sester, pripeljal na podelitev nagrade za najboljšega nogometaša na svetu po izboru mednarodne nogometne organizacije Fifa v Zürichu. Kot prava manekena sta se sprehodila po zeleni preprogi, ona v čipkasti črni obleki Juana Vidala s Pradino torbico, on v modrem suknjiču znamke Yves Saint Laurent, ob njiju pa Cristiano Jr., vsi objeti kot srečna družina. V Švico so z zasebnim letalom prileteli skupaj, kot da se odpravljajo na družinski izlet.

Tako je mlada Španka po dveh mesecih poznanstva z Ronaldom postala del družine in jet seta. Par so prej nekajkrat opazili v madridskih restavracijah, Ronaldo pa njenih fotografij niti ni objavljal na instagramu. Sedaj se ves nogometni – in ženski – svet sprašuje, kdo je Georgina Rodriguez. Tako kot mnoga njegova dekleta pred njo je manekenka, ki je delala v madridski trgovini Gucci. Tabloidi menijo, da sta se tam spoznala, znanstvo pa utrdila na lanski madridski zabavi Dolce & Gabbane. Od tedaj je bila med gledalci mnogih Realovih tekem. Ve se le še to, da si ob karieri prodajalke želi tudi manekensko kariero, pred tem pa se je plesno izobraževala v Londonu, kjer je študirala angleščino. Po vrnitvi v Španijo se je namesto v rodnem smučarskem kraju Jaca naselila v Madridu. In tako kot vse, ki hočejo biti manekenke, tudi Georgina na instagramu objavlja fotografije v bikiniju v tipičnih instagramskih pozah. Od ponedeljka, ko je uradno postala Ronaldovo dekle, do danes se je število njenih sledilcev zvišalo z borih tisoč na 11.000, za nameček pa je vzniknila še stran njenih oboževalcev.

Zaščitniški sestri in mama

Vse to pač naredi Ronaldovo ime. Tega se zaveda tudi njegova sestra, 39-letna Katia Aveiro, ki ima na instagramu 90.000 sledilcev, pred dobim mesecem pa je zaslovela s tem, da je njen bivši ljubimec na portugalski televiziji dejal, da sta se ljubila v Ronaldovi postelji. Njena želja je, da bi postala uspešna pevka, nastopa pa z imenom La Ronalda. Še največ slave je doživela, ko je pred dvema letoma nastopila v portugalski različici resničnostnega šova Survivor. Med njene cvetke sodi tudi lanska izjava, da bi ljudi, ki so popackali kip njenega brata, izgnala v Sirijo. Januarja lani so namreč na kip Cristiana Ronalda v njegovem rojstnem kraju napisali Lionel Messi.

Zelo zaščitniška do svojega brata je tudi njegova druga sestra Elma, ki vodi njegove trgovine z oblačili CR7. Ko se je razšel s svojim dolgoletnim dekletom Irino Shayk, je ostro zanikala govorice, da je rusko manekenko zapustil zato, ker ni hotela iti na proslavo rojstnega dne Ronaldove matere Dolores. Sestra je tedaj dejala, da si družina želi le, da bi si njen brat našel žensko, ki bi ga spoštovala in ljubila.

Z novim sinovim dekletom se očitno strinja tudi njegova mama Maria Dolores dos Santos Aveiro, ki je nedavno izdala avtobiografijo Moj pogum. Je prava podoba požrtvovalne matere, ki se je borila z revščino skupaj s štirimi otroki, na koncu pa še preživela raka. Mama Dolores, ki se je še pred nekaj leti skrivala pred javnostjo, sedaj sinu pomaga pri vzgoji vnuka in je postlala najslavnejša portugalska mati, celo tako zelo, da ji sin želi dodeliti osebne varnostnike.