Če je verjeti besedam Ronaldovega zastopnika, je bil neimenovani kitajski prvoligaš Realu iz Madrida za nogometnega zvezdnika pripravljen plačati neverjetnih 300 milijonov evrov. Odškodnini primerna bi bila tudi Ronaldova plača. Nogometaš galaktikov bi namreč na leto zaslužil kar 100 milijonov evrov oziroma 1.923.077 evrov na teden.

»Kitajski trg je nov trg. Lahko kupijo veliko igralcev, toda Ronaldo ne bo šel tja,« je v pogovoru za SkyItalia dejal Mendes in pristavil: »Cristiano je najboljši igralec na svetu, zato ni nenavadno, da dobiva ponudbe. Iz Kitajske so ponudili 300 milijonov evrov Realu in več kot 100 milijonov evrov na leto igralcu. Toda denar ni vse. Španski klub je njegovo življenje.«

Če bi do prestopa resnično prišlo, bi ta za skoraj trikrat presegel dosedanjo rekordno znamko Manchester Uniteda, ki je letos za Paula Pogbaja Juventusu odštel 105 milijonov evrov. A kot je še dodal Mendes, Ronalda selitev v Azijo ne zanima, saj ga pogodba z Realom veže do junija 2021.

Za Kitajce zanimiv tudi Arda Turan

Bogatih ponudb kitajskih klubov naj bi se sicer otepali tudi pri Barceloni. Kot piše katalonski Sport, jim je še posebej zanimiv turški član katalonske zasedbe Arda Turan. Zanj naj bi se še posebej ogrela Guangzhou Evergrande in Beijing Guoan, ki sta za igralca pripravljena odšteti okoli 40 milijonov evrov, kar je šest milijonov več, kot so za Turana madridskemu Atleticu odšteli aktualni španski prvaki.