Žarek slovenskega slalomskega upanja je posijal na tretji preizkušnji sezone v Madonni di Campiglio, ki je v preteklosti predvsem na račun Bojana Križaja slovenskemu smučanju pričarala veliko nasmeškov. Žan Kranjec se je prvič v karieri uvrstil na drugo progo, potem ko je še na tretjem slalomu sezone z visoko startno številko uprizoril popolni napad. V Leviju in Val d'Iseru mu je zmanjkalo nekaj stotink za uvrstitev med najboljših 30, včeraj pa je s številko 70 dosegel 29. čas. Kranjec je pogumno napadel tudi na drugi progi, naredil večjo napako v ciljni ravnini in končal na 28. mestu. Štefan Hadalin je bil od trideseterice oddaljen za 33 stotink.

Žan Kranjec poleg veleslalomskega v tej sezoni kaže tudi velik slalomski napredek, ki bo lahko vidnejši z boljšimi startnimi številkami. Ker veleslalom ostaja njegova primarna disciplina, se je slovenska trenerska stroka odločila, da bo Kranjec izpustil prvega od petih januarskih slalomov v Zagrebu ter se pripravljal na veleslalomske preizkušnje. Kako bo odločitev vplivala na dosežke najboljšega Slovenca v tehničnih disciplinah, bodo pokazali rezultati.

Sprinterski slalom v Madonni di Campiglio je postregel z adrenalinsko predstavo, v kateri so bili glavni junaki stari slalomski velemojstri. Te je na drugi progi ogrel Alexis Pinturault, ki je s 14. mesta napredoval na sedmega. Italijan Stefano Gross je z divjim spodnjim delom druge proge ujel najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Oskarja za najboljšo stransko vlogo si je prislužil Marcel Hirscher, ki je na obeh progah prehitel vse tekmece. Razen Henrika Kristoffersena, sijajnega Norvežana, ki je včeraj s svojim mojstrstvom znova vzel dih tisočim ljubiteljem alpskega smučanja in matiral Hirscherja v najboljši podobi.