Podjetje, ki kot ponudnik brezpapirnega poslovanja zaokroža 40-letnico delovanja, zaposluje 140 ljudi in deluje v mednarodnem poslovnem okolju, od kandidatov pričakuje VII. stopnjo izobrazbe tehnične smeri, prednost imajo kandidati študijskih smeri računalništva in informatike, ki imajo izkušnje z nameščanjem in nastavljanjem aplikacij v produkcijskih procesih, pa tudi z relacijskimi bazami in z SQL ukazi (osnovna raven).

Poleg natančnosti, samostojnosti, proaktivnosti, inovativnost in sposobnosti timskega dela naj kandidati govorijo tudi hrvaško in angleško. Z izbranim kandidatom bodo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas s šestmesečnim poskusnim delom.

Mikrocop pa v svojo ekipo vabi tudi razvijalca programske opreme in razvijalca programske opreme - specialista za zaledne (back end) sisteme. Od slednjega pričakujejo in bogate izkušnje programiranja v .NET okolju (C#), poznavanje delovanja spletnih storitev (npr. REST, SOAP…), dobro poznavanje podatkovnih baz in izkušnje z relacijskimi bazami podatkov, dobro poznavanje .NET tehnologij, Visual Studio in drugih MS tehnologij izkušnje na visoko razpoložljivih in performančnih sistemih ter poznavanje principov varnega programiranja (npr. OWASP).

Druga zaželena znanja pa so še poznavanje razvojnega procesa z uporabo Dockerja, poznavanje povezovanja z Microsoft poslovnimi aplikacijami (Exchange, Microsoft Dynamics, Office 365) in drugimi poslovnimi aplikacijami (Salesforce, SAP), razumevanje unit testov in test driven developmenta (Selenium), izkušnje z NoSql bazami (Elastic, Redis) ter poznavanje programiranja v Javi.

V svojo sredino želijo sprejeti tudi front end razvijalca, ki bo med drugim delal na razvoju sistemov z uporabo najnovejših spletnih tehnologij (MVC, AngularJS, Durandal, KnockoutJS) ter razvoju prilagodljivih spletnih vmesnikov (responsive design), imel bo možnost razvoja in uporabe spletnih storitev (SOAP, REST) ter možnost razvijati informacijske sisteme z najnovejšimi Microsoftovimi razvojnimi orodji.

»Zagotavljamo urejeno, družini prijazno in sproščeno delovno okolje, svoje sodelavce redno izobražujemo ter za opravljeno delo ustrezno nagradimo,« pojasnjuje Aleksandra Kocjan, ki je odgovorna za kadre v Mikrocopu, ki je lani ustvaril 6,5 milijona evrov prihodkov in naj bi letošnje leto zaključil z enako ravnjo prihodkov.

Mikrocop deluje na področju upravljanja in hrambe dokumentov s svojimi rešitvami že štiri desetletja, saj je kot družba z omejeno odgovornostjo nastal leta 1990 iz Biroservisa, ki ga je leta 1976 ustanovil Ljubo Koritnik, sedanji predsednik nadzornega sveta družbe Mikrocop. jpš