Potem ko je Krka večino prve polovice rednega dela sezone v ligi ABA kazala boljšo podobo kot Olimpija, se je položaj obrnil. Ne le glede forme, temveč tudi glede položaja na lestvici, na kateri so Ljubljančani zdaj pred Novomeščani. Sinoči so v Stožicah v 14. krogu nadigrali Mega Leks, medtem ko je Krka visoko izgubila pri Karpošu.

Dejstvo, da je poenostavljena prisilna poravnava Olimpije tudi uradno neuspešna, na strokovni štab in igralce ni vplivalo. Kakšna bo usoda kluba, bodo odločali sponzorji, a jim zaradi možnosti pritožb na odločitev, s čimer si bo vodstvo kupilo še nekaj časa, pomembnih potez ne bo treba narediti takoj. Moštvo Gašperja Okorna med tem izboljšuje formo in je po dobri in predvsem izrazito borbeni predstavi proti Mega Leksu prišlo do tretje zaporedne zmage v ligi ABA, s katero so se utrdili na sedmem mestu. »V drugi, tretji in prvih petih minutah četrte četrtine smo odlično igrali. Odrezali smo Zagorca, Jaramaza in Kabho, kar sta izkoristila Čančar in Spasojević, a je to manjše zlo od prej omenjene trojice. Obrambno smo končno delovali zadovoljivo,« je povedal Gašper Okorn.

Poti iz krize pa nikakor ne najde Krka. Igralci trenerja Dejana Mihevca so v Skopju proti Karpošu čisto odpovedali in izgubili s kar 27 točkami razlike ter tako vknjižili že peti zaporedni poraz. Novomeščani so se zmage v ligi ABA nazadnje veselili 13. novembra proti MZT, tokrat pa znova niso mogli računati na poškodovana Marka Lukovića in Darka Jukića. Nihče od enajsterice, ki jo je imel na voljo Mihevc, na koncu ni dosegel dvomestnega števila točk, ogromno pa pove tudi podatek, da je imela Krka v 40 minutah samo en skok v napadu. »Vedeli smo, da Karpoš pred domačimi gledalci igra dobro. Zmagal je na nekaj zadnjih tekmah, a vseeno način, na katerega smo izgubili, ni bil pravi. Premehko smo šli v tekmo in nismo počeli tistega, kar smo se dogovorili. Mogoče so igralci občutili pritisk, ki pa ga ne bi smelo biti. Dobro delamo, a moramo to tudi prenesti na parket,« pravi Dejan Mihevc.

Olimpija in Krka se bosta v prihodnjih dneh v Novem mestu pomerili na dveh tekmah. Najprej v sredo v 12. krogu državnega prvenstva, nato pa prihodnji torek še v 15. krogu lige ABA.