V dvorani kralja Tomislava v Našicah, kjer je Nexe prejšnjo nedeljo remiziral z Veszpremom (29:29), so Celjani dosegli deveto zmago v Sehi in se tri kroge pred koncem zelo približali nastopu na sklepnem turnirju četverice. Veliko uslugo v boju za četverico jim je naredil še Vardar, ki je njihovega neposrednega tekmeca Meškov Brest v soboto premagal v Belorusiji (35:30), pivovarji pa so po uspehu na Hrvaškem skočili na četrto mesto, s katerega so zrinili prav Meškov.

Ko je Nexe na začetku dvakrat povedel s plus tri (4:1, 5:2), je kazalo, da bodo imeli gostje takšne težave kot pred dobrimi desetimi dnevi, ko so Hrvate v Zlatorogu premagali z minimalno razliko (34:33) po zmagovitem golu Luka Žvižeja v predzadnji minuti. A po izenačenem prvem polčasu (15:15) domača ekipa, v kateri je trenerja Zdenka Kordija nedavno zamenjal Hrvoje Horvat, tast zdaj že pokojnega Iztoka Puca, ni bila kos celjski ofenzivi. Po slabih desetih minutah igre v drugem polčasu so Celjani – kljub čudnemu sojenju, zaradi katerega je trener Tamše nekajkrat upravičeno protestiral, – prvič povedli za štiri (22:18), toda že v 47. minuti je Nexe zaostajal le za enega (23:24).

A Tamšetova četa je zadnjo četrtino proti ekipi, v kateri igrajo trije Slovenci in nekdanji reprezentanti (David Špiler, Gregor Lorger, Saša Barišić Jaman), odigrala na visoki ravni in tekmo končala kar s 73-odstotno uspešnostjo pri strelih na gol (48-35). Z delnima izidoma 4:0 in 5:0 so dotolkli gostitelje, ki so v slabih trinajstih minutah dosegli le dva gola, Celjani pa enajst. Pivovarji so se z zadnje tekme v Sehi v letu 2016 vrnili z zmago (v uradnem zapisniku je bilo zapisano, da je bilo v dvorani 2560 gledalcev, v resnici jih je bilo le 700), zadnje tri v rednem delu lige pa bodo igrali v Zlatorogu. Po reprezentančnem premoru zaradi SP v Franciji bodo februarja gostili Meškov, Zagreb in Tatran.