Domen Prevc je ponovil izid iz lanske sezone, saj je tako kot v prejšnji sezoni tudi tokrat v švicarskem Engelbergu stal drugi najvišji stopnički. Uvrstitev na zmagovalni oder si je zagotovil z odličnim skokom v drugi seriji, ko je pristal pri 137,5 metra in z osmega mesta napredoval na končno drugo. Od slovenskega orla je bil tokrat boljši le vodilni po prvi seriji Michael Hayböck (138 in 134 m, 304,3 točke), medtem ko je tretje mesto osvojil njegov rojak, Avstrijec Andreas Kofler (128 in 139,5 m, 293,7).

Domen Prevc je po skoku v finalu dejal, da posebnega olajšanja ni čutil. »Kaj pa vem, saj nisem bil zategnjen, nisem potreboval olajšanja. Drugi skok je bil res dober,« in dodal, da v finalu nima posebne taktike: »Morda je to bolj za vas, ki tako gledate na rezultate. To sta dva različna skoka, eden boljši in eden slabši in potem je morda videti, da grem v drugega bolj 'na polno' kot prvega, a ni tako. Oba grem enako 'na polno', tako kot je treba.«

Preostali Slovenci so se odrezali nekoliko slabše. Že po prvi seriji je izpadel Nejc Dežman, ki je končal na 45. mestu (117,5 m, 117,7), Jurij Tepeš je bil 25. (128,5 in 124,5 m, 260,4), mesto za njim in po padcu v finalu branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc (128,5 in 126,5 m, 258,5), njegov brat Cene pa je končal na 30. mestu (123 m, 133,7). Peter Prevc je sicer znova izpadel iz deseterice (12.) in bo moral pred nedeljsko drugo tekmo v Engelbergu v kvalifikacije.

»V bistvu sem zadovoljen po današnjem nastopu. Nove stopničke. Čestitke Domnu za res lep skok v finalu. Škoda Petrovega padca, ker bi bil drugače med deseterico. Jurij je znova v točkah, Cene pa je osvojil prvo v sezoni. Jutri je nova tekma in nov dan. Skakalnica je sicer prenovljena, po besedah skakalcev lepo urejena, po mojem mnenju pa je taka, kot je bila,« je tekmo za STA strnil glavni slovenski trener Goran Janus.