Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo tretji konec tedna zapored nadaljeval v Savojskih Alpah, tokrat se bodo v Val d'Iseru v obeh hitrih disciplinah in alpski kombinaciji merile ženske. Moški bodo začeli svoj decembrski pohod na italijanskih terenih, na katerih bodo do konca koledarskega leta presmučali veliko kilometrov. Najprej v Val Gardeni, nato dolomitski sosedi Alti Badii, pred božičem v Madonni di Campiglio, pred novim letom pa še v Santa Caterini.

Novice s terena so spodbudne. Ilka Štuhec, ki je v tej sezoni dobila oba smuka svetovnega pokala, je na včerajšnjem prvem treningu smuka zaostala le za Laro Gut. »Priznam, da nas je vse skupaj presenetilo. Povpraševanje novinarjev po Ilki je preseglo naša pričakovanja, zato se moramo sproti prilagajati delu. Trudimo se po najboljših močeh,« iz Val d'Isera sporoča Darja Črnko, mama in serviserka najhitrejše Slovenke na smučeh. »Ilkina uvrstitev na treningu nam kaže, da smo na pravi poti. Si pa ne delamo nobenih utvar, saj se zavedamo, da gre le za trening. Val d'Isere je specifičen, saj se vidljivost na progi zelo menja,« pravi Darja Črnko. Dodaja: »Prva preizkušnja nas čaka v alpski kombinaciji, kjer bi lahko Ilka dosegla odmevno uvrstitev. Tudi slalom smo v tej sezoni trenirali.«

Glede na prikazano v tej sezoni bo favoritinja za zmago v alpski kombinaciji Lara Gut. Švicarka se je v nedeljo na slalomu v Sestrieru prvič v karieri uvrstila med dobitnice točk ter dokazala, da se je alpske kombinacije v tej sezoni lotila z vso predanostjo. Tudi na včerajšnjem prvem treningu smuka je bila Lara Gut razred zase, saj je najbližjo zasledovalko Ilko Štuhec prehitela za več kot sekundo.

Pri moških bodo vse oči za vrhunsko uvrstitev uperjene v Boštjana Klineta, ki je na prvih dveh preizkušnjah sezone v hitrih disciplinah blestel s četrtim in petim mestom. Na včerajšnjem prvem treningu slovenski alpski smučarji niso blesteli, saj se nihče ni uvrstil med najboljšo trideseterico. Tik za njo je bil Rok Perko, ki je v Val Gardeni pred štirimi leti dosegel svoj največji uspeh, ko je na smuku zaostal le za Američanom Stevnom Nymanom.