Prenovljeni format letošnje evrolige se je med navijači in ljubitelji košarke dobro prijel. Vsak teden imajo namreč na voljo obračune med najboljšimi evropskimi ekipami, ki se borijo za klubsko krono na stari celini. Kdo ve, ali je večje zanimanje botrovalo tudi k ekspresni razprodaji vstopnic za zaključni turnir četverice, ki bo od 18. do 21. maja prihodnje leto v Carigradu. Vodstvo evrolige je namreč začelo prodajo v nedeljo ob 12. uri, vstopnice pa so bile razprodane v pičlih 90 minutah. Največ kupcev je bilo iz Turčije, sledili pa so jim tisti iz Španije, Grčije, Izraela in Nemčije. Dvorana Sinan Ernem Dome, ki sprejme 14.867 gledalcev, bo tako na polfinalnih obračunih ter finalu in tekmi za tretje mesto pokala po šivih.

Eden glavnih favoritov za končno zmago v letošnji sezoni je ruski CSKA iz Moskve, ki je v dosedanjih 11 krogih izgubil le enkrat, ko ga je v gosteh presenetila Darušafaka. Glavni razlog za odlične igre moštva trenerja Dimitrisa Itoudisa je srbski organizator igre Miloš Teodosić. 29-letnik je v letošnji sezoni znova v odlični formi, kot je bil že v lanski in z reprezentanco na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Ko je kazalo, da je nekdanji košarkar Olympiacosa na vrhuncu moči, saj je pri zmagah proti Žalgirisu, Baskonii in Bambergu v povprečju dosegel kar 30 točk in 7,7 asistence, je iz CSKA prišla presenetljiva vest. Miloš Teodosić v letošnjem letu ne bo več igral in se bo na parket vrnil šele na začetku naslednjega.

Razlog za takšno odločitev naj bi bile številne majhne poškodbe, ki jih je srbski košarkar vlekel že dalj časa, v klubu pa so se očitno ustrašili, da bi ga pred najpomembnejšimi meseci v sezoni preveč iztrošili. Teodosića tako v postavi CSKA prvič ni bilo prejšnji teden na gostovanju v Milanu, a slednje ni predstavljalo nikakršnega problema, saj so Moskovčani brez težav prišli do uspeha proti moštvu slovenskega reprezentanta Zorana Dragića.

Ima pa Teodosić v času, ko počiva, več časa za novinarje in intervjuje, ki jih sicer prav posebno ne mara. Pravi, da svoje raje pove na košarkarskem igrišču. Tako je v intervjuju za blic.rs izdal, da bi težko izpostavil najboljšega evropskega košarkarja vseh časov, a da sta Dražen Petrović in Dejan Bodiroga zagotovo na vrhu njegovega seznama. O času po karieri še ne razmišlja, kot tudi ne o tem, ali se bo nekoč vrgel v trenerski posel. »Še dolgo bom igral, poleg tega pa ne vem, ali imam talent tudi za delo trenerja. A če se to zgodi, za takšne igralce, kot sem sam, veliko posluha ne bom imel.«

Evroliga, 12. krog, danes ob 17. uri: Kazan – Baskonia, ob 18. uri: Darušafaka – Real Madrid, ob 19. uri: Žalgiris – Olympiacos, ob 20. uri: C. zvezda – Maccabi, ob 20.45: Panathinaikos – Fenerbahče.