Večina nas element za čevlje postavi v predsobo ali hodnik, prostor, ki ustvari prvi vtis o vašem domu. Hodniki so večinoma dolgi in ozki, predsobe pa tesne, zato velikokrat ne vemo, kam bi takšno omarico postavili, da se ne bi zadevali vanjo – še posebno če je večja. V takem primeru izberite ožji in višji element, ki ga lahko pritrdite na steno. Prostora v njem je dovolj, vendar vam ne bo odvzel dragocene površine. Takšne omarice najdete v vseh pohištvenih prodajalnah, če želite, da so popolnoma po meri vašega prostora, pa vam jih lahko izdela mizar.

Na odprtih policah in v pletenih košarah

Omarice za čevlje pa niso edina možnost za pospravljanje vaše obutve. Predstavljamo vam nekaj idej za nekoliko izvirnejše hranjenje. Če ste med tistimi, ki radi pokažete svoje čudovite čevlje, kupite odprte nesimetrične police, ki jih namestite po vsej višini stene. Na njih lahko hranite tudi škornje, za katere je v klasičnih omaricah običajno premalo prostora. Naslednja možnost so pletene košare, ki jih postavite v staro omarico ali komodo s policami, v njih pa hranite sezonsko obutev. Pletene košare so moderne in klasične obenem, izberite pa barve, ki pristajajo k barvni shemi prostora.

Za ljubitelje rustikalnega in vintidž sloga

Če ste ljubitelji rustikalnega ali vintidž sloga, vam za spravljanje obutve predlagamo kovinska vedra, ki jih lahko pobarvate v živahne barve. Vsakemu članu družine namenite svojo in nanjo nalepite ime, da bodo vedeli, katera je njihova. Simpatično, kajne? Ustvarjalna možnost pa so tudi leseni zabojčki, ki jih pobarvamo ter pritrdimo na zid. Vsak zase predstavlja posebno polico za čevlje. Izberete lahko enotno barvo ali pa celo mavrico, odvisno od tega, kakšen vtis želite ustvariti. Če želite, da zabojčki ne izstopajo, jih pobarvajte v barvo zidu, sicer pa lahko daste duška svoji barvni ustvarjalnosti.

Dizajnerski čevlji na razstavi

Ljubiteljice serije Seks v mestu, ki se najdejo v liku Carrie Bradshaw in so noro zaljubljene v svoje dizajnerske čevlje, bo gotovo navdušila ideja, da svoje lepotice, ki se jim nikoli ne bi odrekle, razstavijo. Tako postanejo svojevrsten okrasni detajl – sicer pa so tako ali tako največkrat mnogo dražje od drugih dekorativnih predmetov v stanovanju. Na prosto steno pritrdite držala v obliki gumbov ali kaveljčkov in nanje obesite najlepše primerke. Za razstavljanje lahko uporabite tudi okrasne lestve ali katerega od zdaj priljubljenih stojal za oblačila in obutev. In še en predlog: čevlje dajte na ogled v staro vitrino, v kateri je vaša babica hranila dragocen porcelan. Vaše modno navdihnjene prijateljice bodo navdušene!

Vir: www.dominfo.ba