Le dva kroga sta minila, odkar je košarkar Rogaške Tadej Ferme Heliosu nasul rekordnih devet trojk in z 32 točkami odločilno pripomogel svojemu moštvu k zmagi proti državnim prvakom. Minuli konec tedna je bil 25-letni branilec znova na delu. V 10. krogu državnega prvenstva (tekma med Podčetrtkom in LTH Castings je bila prestavljena in bo na sporedu 11. januarja) je na gostovanju Šenčurju ob dobrem 65-odstotnem metu natresel 30 točk, s tem postal Dnevnikov igralec kroga in se na skupni lestvici prebil na drugo mesto.

Rogaška na gostovanju pri Šenčurju sicer ni imela najlažjega dela, saj je pogrešala prvega organizatorja igre Darwina Davisa Jr., zato je trener Damjan Novaković potreboval posameznika, ki bo prevzel breme v napadu. Odgovornosti se ni ustrašil drugi strelec lige Tadej Ferme, ki je Slatinčanom s 30 točkami priboril pomembno zmago v boju za ligo za prvaka.

Tudi sicer so bili košarkarji v minulem krogu precej razpoloženi. Drugouvrščeni Daniel Vujasinović je k zmagi Tajfuna proti Portorožu prispeval 13 točk, kar 15 asistenc ter šest skokov, njegov statistični indeks pa je znašal 35. Tretji Jan Špan je s 24 točkami, sedmimi asistencami in petimi skoki pripomogel k pomembnemu uspehu Zlatoroga proti Krki. Dobra vsestranska predstava je uspela tudi Heliosovemu Luki Vončini (zmaga proti Hopsom, 16 točk, sedem asistenc, šest skokov), ki je zasedel četrto mesto. Točko si je za svoj nastop prislužil še en košarkar Tajfuna, in sicer Khaliq Spicer (23 točk, 13 skokov).