Njegov strelski izkupiček bi bil verjetno še višji, če ne bi večino tretje četrtine zaradi težav z osebnimi napakami presedel na klopi. V zadnjih 12 minutah se je vrnil na parket in dosegel še 13 točk za šele osmo zmago Miamija v letošnji sezoni, v kateri bodo zelo verjetno ostali brez končnice. »Imeli smo ekipni sestanek in si dejali, da je to naša priložnost. Dogovorili smo se, da začnemo igrati dobro in poskušamo nanizati nekaj zmag. Verjamem, da imamo veliko priložnost, da dokažemo, da znamo igrati,« je po tekmi povedal slovenski organizator igre.

Goran Dragić dobro izkorišča večjo vlogo v ekipi, ki mu jo je zaupal trener Erik Spoelstra, na zadnjih devetih tekmah v povprečju dosega 23 točk in skoraj osem podaj na srečanje. »Želimo, da Dragić vodi igro naše ekipe. Mu zelo zaupamo. Mislim, da se trenutno dobro počuti v svoji koži in želimo si, da tako ostane,« je slovenskega košarkarja pohvalil Spolestra.

Dragić je ob 34 točkah, kar je bil njegov osebni rekord v dresu Miamija, v statistiko vpisal še pet skokov, pet podaj in ukradeno žogo. Washingtonu pa do zmage ni pomagal niti odličen večer zvezdniškega dvojca John Wall - Bradley Beal, ki sta skupaj dosegla 59 točk.