Nogometaši v prvi slovenski ligi odhajajo na zimski dopust. Na začetku prihodnjega leta se bodo znova vrnili v klube in začeli priprave na spomladanski del sezone. Očitno bomo tedaj spremljali dvoboj za naslov prvaka med Mariborom in Olimpijo, ki jeseni nista najbolj prepričala. Tretje mesto je rezervirano za Domžale, zadnji pa bodo Radomljani, ki niso kos zahtevam prve lige.

V 21., zadnjem jesenskem krogu so najbolj navdušili Domžalčani, ki so prekinili mariborski niz nepremaganosti na štirinajstih zaporednih tekmah. Z dvema goloma (tudi odločilnim za končnih 3:2) je blestel Amedej Vetrih, ki je prepričljivo osvojil tudi naziv igralca kroga. V Dnevnikovem glasovanju je prejel poln izkupiček. Drugi je bil vezist Aluminija Žiga Škoflek, ki je zrežiral zasuk proti Celju in Kidričanom priboril zmago z 2:1. Na tretje mesto se je uvrstil domžalski vezist Jan Repas, četrti je bil mariborski napadalec in prvi strelec lige Luka Zahović, peti pa vratar Krškega Marko Zalokar, ki je bil eden ključnih igralcev za remi Posavcev v Stožicah.

Skupni vrstni red po 21 odigranih krogih kaže, da je v prvem delu sezone najbolj prepričal kapetan Maribora Marcos Tavares, ki je bil štirikrat izbran za igralca kroga. Njegova prednost pred prvim zasledovalcem Miho Zajcem (Olimpija) znaša enajst točk, večji zaostanek imajo Dalibor Volaš, Dare Vršič, Etien Velikonja, Sandi Arčon, Matej Podlogar… Statistika kaže, da so gledalci v tej sezoni prve lige v povprečju videli 2,55 gola na tekmo, vseh 21 tekem pa je odigrala le peterica nogometašev (Jasmin Handanović, Aljaž Ivačič, Gregor Sorčan, Marko Zalokar in Josip Zeba). Prvenstvo se bo z večnim derbijem med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu nadaljevalo februarja 2017.