Po dveh polomih z Vardarjem v Zlatorogu – septembrskem v Sehi (29:40) in oktobrskem v ligi prvakov (26:32) – so se Celjani v Skopju pokazali v precej boljši luči in le malo je manjkalo, da bi proti vodilni ekipi lige, ki na 13 tekmah še ne pozna poraza (enajst zmag, dva remija), osvojili vsaj točko. Čeprav niso niti enkrat vodili, kar 11-krat so imeli štiri zadetke zaostanka (nazadnje pri 24:28 v 49. minuti), rekordni minus pa je znašal pet na začetku drugega dela (14:19), so v končnici le ujeli zvezdnike Vardarja.

Na zadnjem gostovanju Celja v Sehi v letu 2016 sta hrvaška sodnika, ki sta vlekla na Vardarjevo stran, nekaj minut pred koncem zaradi nestrinjanja z njunimi odločitvami izključila trenerja Branka Tamšeta. A gostje, ki so zaradi poškodbe prepone igrali brez Jaka Malusa, so z igralcem manj po zaslugi Luka Žvižeja v 58. minuti izenačili na 30:30. Za Vardar je nato zadel Hrvat Luka Cindrić, pivovarje je ustavila prečka, za 32:30 pa je bil uspešen kar 111 kilogramov težki Stojanče Stoilov. Žvižej, ki je na dan tekme praznoval 36. rojstni dan in ki je bil s šestimi zadetki prvi strelec Celja, je v zadnji minuti zmanjšal na 31:32, a je ostal brez darila – vsaj točke –, kajti v zadnjem napadu je Alex Dušebajev (po sezoni odhaja v Kielce, kjer je trener njegov oče Talant) zadel za 33:31.

»Zaslužili bi si veliko več, a smo bili malce prekratki. Izgubili smo tekmo, ne pa tudi upanja na uvrstitev na sklepni turnir četverice,« je dejal Miha Zarabec, ki ga s soigralci že jutri čaka tekma osmine finala pokala Slovenije proti Ormožu, v četrtek pa tekma Sehe z Metalurgom. Podobno je dejal trener Branko Tamše: »Večji del tekme smo prikazali kakovostno, lepo, zanimivo in čvrsto igro, a ostali brez vsega. Mogoče se bo slišalo smešno, a zame so moji fantje zmagali v več pogledih. Žal so točke ostale v Skopju.« Izidi: Zagreb – Veszprem 27:23 (13:10), Meškov Brest – Tatran 33:25 (15:14), Nexe – Veszprem 29:29 (13:18).