Nedeljska tekma pred peščico gledalcev v Lillehammerju je potekala v znamenju močnega vetra v hrbet, ki je precej vplival na razplet tekme.

Jurij Tepeš je v prvi seriji skočil kar 136 metrov in bil dolgo v vodstvu, zadovoljen je bil tudi zmagovalec dopoldanskih kvalifikacij Peter Prevc, ki je skakal precej bolje kot v soboto. Domen Prevc v prvo ni bil povsem v ospredju, a je kljub temu povečal prednost pred Severinom Freundom in Danielom Andre-Tandejem, ki sta se komajda prebila v finale.

V drugi seriji sta tako Peter kot Domen napredovala, starejši izmed bratov Prevc je bil na koncu deveti, Domen pa šesti. Povsem ob koncu je na vrsto prišel še Jurij Tepeš, ki pa se ob močnem vetru v hrbet ni najbolje znašel in zdrsnil na končno 16. mesto.

Kamil Stoch v drugo ni bil prepričljiv, a je ob solidnih ocenah vendarle ohranil prednost pred zasledovalci in se veselil prve zmage v sezoni, ki je bila ob vrhunskih skokih Poljakov v letošnji sezoni le vprašanje časa.

Peter Prevc se je z današnjim devetim mestom prebil v prvo deseterico skupnega seštevka svetovnega pokala, Domen pa ima 52 točk prednosti pred drugim Tandejem.

Anže Lanišek (37.) in Nejc Dežman (42.) se spet nista prebila v drugo serijo, Jaka Hvala je izpadel že v kvalifikacijah. Ob dobrih skokih Ceneta Prevca in tudi Anžeta Semeniča v celinskem pokalu je le še vprašanje časa, kdaj bo Goran Janus posegel po spremembah. Počasi se približuje tudi prvi vrhunec sezone - novoletna turneja.