Domača marmelada, solate, omake, pijače ...

Domače je moderno in priljubljeno. Če ste pripravljeni deliti svoje doma narejene dobrote, je vse, kar potrebujete, le še privlačna embalaža. Lahko pa tik pred zdajci izdelate pomarančno marmelado, saj je v tem času pomaranč v izobilju. Recept najdete tukaj.

Knjižno kazalo

To je vedno uporabno darilo za ljubitelje knjig. Kazalo je narejeno hitro, izvedba pa ponuja zelo veliko možnosti. Lahko je iz papirja, usnja, blaga, z okraski ali brez. Edina omejitev je vaša domišljija oziroma izbor materiala in dodatkov. Navodila najdete tukaj.

Mešanica za torto ali piškote v kozarcu

Ideja za darilo v zadnjem trenutku: izberite recept za torto ali piškote, nakupite vse suhe sestavine in jih stresite v steklen kozarec. Lahko preprosto uporabite prazen kozarec od kumaric, pese … ali pa kupite kozarec za piškote, v katerega bo obdarovanec lahko spravil končni izdelek. Ne pozabite na dekoracijo kozarca in na recept. Navodilo za pripravo najdete tukaj.

Domači čaji in sirupi

Posušene kamilice, žajbelj, bezeg, šipek … Če boste ta zelišča podarili še v doma sešitih platnenih vrečkah, sirupe pa v privlačnih stekleničkah, opremljene z imenom zelišča oziroma sirupa, bo takšnega darila vsakdo vesel. Namig: zelišča in sirup iz smrekovih vršičkov so idealna kombinacija. Navodila najdete tukaj.

Skodelice s posvetilom ali preprosto sliko

Ljubitelje čaja in kave razveselite s skodelicami. Izberi te preproste enobarvne skodelice in nanje s pisalom za keramiko napišite zabaven slogan, misel, ali kaj narišite. Predlog za izdelavo najdete tukaj.

Predelava odsluženih oblačil

Premajhne ali strgane kavbojke uporabite za izdelavo dekliške torbice, rokave starega puloverja pa kot darilno vrečko za steklenico ali kozarec s piškoti, marmelado itd. Tukaj si oglejte primer izdelave.

Doma narejeno milo

Dišeče darilo. Naredite majhna mila z vonjem po žafranu, sivki, limoni, pomaranči ali katerem koli drugem vonjem, ki diši obdarovancu. Navodila poiščite tukaj.

Božični piškoti

Receptov je zelo veliko, za vse okuse in sposobnosti. Potrebujete le dovolj časa, saj pri domači peki bližnjic ni, a rezultat bo navdušil domače in obdarovance. Vonj po domačih piškotih je za marsikoga edinstveni vonj prazničnega doma. Recepte si oglejte tukaj.

Odeja krpanka, blazina, torbica ali ovitek za knjige

Izberite izdelek, ki ustreza vašim spretnostim in seveda času, ki ga imate na voljo. Predvsem pa s takšnim izdelkom obdarite nekoga, ki mu bo res všeč, saj bo znal ceniti čas in trud, ki ste ga vložili v izdelavo. Navodilo za izdelavo krpanke najdete tukaj.

Magnetki za hladilnik

Preprosto izberite fotografije, ki bodo na magnetkih in za katere ste prepričani, da bodo razveselile obdarovanca. Naročilo za izdelavo magnetkov lahko oddate prek spleta. Vedeti pa morate, da je lahko rok za izdelavo tudi teden dni ali več. Naredite pa jih lahko tudi sami. Kupite magnetke v želeni obliki, izberite fotografije, jih izrežite, nalepite na magnet in premažite s svetlečim lakom. Lahko pa naredite tudi različne figure iz mavca ali keramike in na hrbtno stran nalepite magnet. Navodilo poiščite tukaj.

In ne pozabite ...

Darila sprejemamo z očmi in lepa dekoracija je pika na i. Zato pa ne potrebujete ovojnega papirja ali okrasnih vrvic. Zadoščajo že naravni okraski – storži, navadna vrv, doma narejena vizitka. Steklene kozarce lahko zavijete ali jih pobarvate z barvami za steklo. Lahko pa darilo podarite v platneni nakupovalni vrečki, kateri dodate svoj pečat - izvezite obdarovančev monogram ali z barvami za blago narišite preprost lik ter napišite domiseln verz.

Vir: www.zps.si