Karavana smučarskih skokov se je po odpovedi Nižnega Tagila, kjer niso zagotovili nagradnega sklada za moško tekmo, po sili razmer preselila v norveški Lillehammer. Domen Prevc je s še eno dominantno predstavo nekoliko zakril težave ostalih reprezentantov.

Domen Prevc je v letošnji sezoni prevzel bratovo žezlo in nadaljuje dominacijo družine Prevc v svetovnem pokalu. V prvi seriji je skočil 142 metrov in pol, pristal v telemark in za kar deset točk prehitel drugouvrščenega Daniela Andre-Tandeja. V drugi seriji je Tande skočil zelo dobro, a Domnu ni bil kos, mlajši Prevc je skočil 141,5 metra in kljub manjšim težavam po pristanku zmaga ni bila ogrožena. Na koncu je imel 10,4 točke pred drugim Tandejem, tretji je bil najboljši Avstrijec na današnji tekmi Stefan Kraft. Domen Prevc je prvič v karieri ubranil rumeno majico, kot zadnji bo tako skakal tudi jutri.

Jaka Hvala je izpadel že v kvalifikacijah, Nejc Dežman (42.) in Anže Lanišek (47.) pa sta bila daleč od finala. Goran Janus je bil nekoliko bolj zadovoljen z Jurijem Tepešem, ki je tako kot na prejšnjih tekmah zasedel mesta za dvajseterico, tokrat je v drugi seriji napredoval s 26. na 22. mesto.

V oči bodejo težave Petra Prevca, ki je po zaslugi povsem ponesrečenega drugega skoka zasedel zadnje mesto, v izteku pa se je videlo, da šampiona lanske zime letošnji neuspehi zelo grizejo. Goran Janus bo moral hitro ugotoviti, kaj se dogaja s Petrom, saj se počasi približuje tudi novoletna turneja.