Povratek Tesse Worley se je začel že na prejšnjem veleslalomu. Francoska smučarka je pred tremi leti utrpela hudo poškodbo in nadaljevanje njene kariere je viselo na nitki, nato pa je počasi začela dolgo pot nazaj v svetovni vrh. V lanski sezoni je imela nekaj prebliskov, kjer je pokazala smučanje na vrhunski ravni, lets pa se je Francozinji dokončno odprlo.

Po prvi vožnji sicer ni bila na vrhu, pred njo so bile vodilna Mikaela Shiffrin, Tina Weirather in Lara Gut. V drugo je imela Worleyeva največ dela z letos izvrstno Sofio Goggio, ki na vsaki tekmi smuča bolje. Hiter srednji del je Worleyevi prinesel prevzem vodstva, na koncu se je izkazalo, da je bilo njeno smučanje dovolj za drugo zaporedno zmago v letošnji zimi. Goggia je končala na drugem, Gutova pa na tretjem mestu.

Dobro so s progo v Sestrieru opravile tudi slovenske smučarke. Ana Drev je bila po prvi vožnji sedma, v drugo je sicer dve mesti izgubila, a je lahko zadovoljna z novo uvrstitvijo v deseterico. Do točk sta prišli tudi Tina Robnik (25.) in Katarina Lavtar, ki je zasedla 29. mesto.

Jutri bo v Sestrieru na sporedu slalom, prva vožnja se začne ob 10.30.