Veleslalomisti so še drugi teden zapored smučali v Val d'Iseru. Na povsem ledeni progi v lepem sončnem vremenu se razmerje moči ni spremenilo.

Alexis Pinturault je pred domačimi navijači vodil že po prvi vožnji, z drugim mestom je presenetil Nemec Stefan Luitz, Marcel Hirscher je bil tretji. Razočaral je Henrik Kristoffersen, ki je bil po prvi vožnji na robu petnajsterice.

V drugo je Norvežan smučal mnogo bolje in se precej povzpel po lestvici, nato pa je v Val d'Iseru sledil boj za zmago. Marcel Hirscher je smučal zelo dobro in težko progo presmučal brez napak, Luitz mu ni bil kos. V izteku je završalo, ko je na vrhu proge Orreiller - Killy ostal le še Alexis Pinturault. Najboljši veleslalomist letošnje zime je suvereno zadržal vodstvo iz prve vožnje in slavil zmago na legendarni progi, ki se je v koledar svetovnega pokala vrnila po desetletju odsotnosti. Henrik Kristoffersen se je s tretjim časom druge vožnje prebil vse do tretjega mesta.

Žan Kranjec po odstopu na veleslalomu pretekli konec tedna tudi v prvi vožnji ni smučal najbolje, po manjši napaki je zasedal 24. mesto. V drugo je v zgornjem delu začel previdno, nato pa na položnejšem delu proge naredil napako in si privozil visok zaostanek. V predzadnjih vratih je imel znova obilo težav in komajda še pravilno prišel v cilj. V Val d'Iseru so imeli veleslalomisti veliko težav, vrstili so se odstopi in večje napake, Kranjec je po zaslugi napak tekmecev tretji veleslalom sezone končal na 23. mestu, a novih točk vendarle ni vpisal. Žirija je naknadno odločila, da ni pravilno prevozil zadnjih vrat in ga diskvalificirala, to je zanj drugi zaporedni odstop.

Jutri bo v Val d'Iseru na sporedu še slalom, prva vožnja se začne ob 9. uri in 30 minut.