Luka Dončić še naprej opozarja nase z zelo učinkovitimi predstavami. Potem ko si je prislužil naziv igralca kroga v španski ligi, je v polnem sijaju zablestel še v evroligi.

Ko se je v zadnjih dveh minutah tekma lomila, je Dončić vzel žogo v svoje roke. Preigraval je na vrhu rakete, nato pa z metom iz skoka po koraku nazaj (step-back jumper) v stilu Kevina Duranta zadel čez branilca za tri točke in vodstvo Reala.

V naslednjem napadu je najprej za tri poizkusil Rudy Fernandez in zgrešil, žogo je s skokom nazaj priboril Gustavo Ayon in podal do Dončića. Slovenskemu košarkarju, ki se kljub 201 centimetru odlično znajde na položaju organizatorja igre, se tudi v drugo niso zatresle roke.

S praktično identično akcijo je še enkrat osupnil branilce Žalgirisa, novo zmago Reala pa potrdil 17 sekund pred koncem tekme, ko je zadel oba prosta meta.

Proti Žalgirisu je na parketu preživel 25 minut in dosegel 17 točk, kar je njegov evroligaški rekord. Ob tem je bil pri metih zelo preudaren, za dve je metal 2-3, za tri 3-5 in zadel vse štiri proste mete. Strelskemu izkupičku je dodal štiri skoke, štiri asistence, dve ukradeni žogi in blokado, kar je na koncu zadoščalo za statistični indeks 24. S predstavo si je povsem zasluženo priigral tudi naziv najboljšega igralca srečanja.

Vihar navdušenja okrog Luke Dončića se še ni polegel od nedelje, ko je blestel proti nemočni Fuenlabradi, tokrat pa je v ospredje v Realovi zvezdniški zasedbi stopil še na največjem odru - v evroligi.