Hokejisti Olimpije se v EBEL resda trudijo po najboljših močeh, vendar klub že dalj časa ni več sposoben zagotavljati ustreznih razmer za igranje na tako visoki ravni. Vizija predsednika kluba Marka Popoviča, ki je od Matjaža Seklja pred letom dni in pol prevzel Olimpijo, se ne uresničuje, kar pod vprašaj postavlja pogon tivolskega hokeja v bližnji prihodnosti.

Ljubljančanom, ki so trdno prikovani na dno lestvice, še naprej zamujajo plače, obenem se zatika tudi pri opremi in zdravniški oskrbi. Kot kaže, denarja znova ne bo, zato se val odhodov očitno ne bo ustavil (doslej so odšli Alagić, Ropret, Harty in Bazevics). Hokejski dogodek na tivolskem ledu že več let zanima le še ozek krog ljudi, ki so navajeni serijskih porazov. Olimpija je namreč v zadnjih štirih krogih znova pokleknila, v naslednjih desetih dneh pa jo čakajo štiri zahtevna gostovanja. Zgolj v decembru bo Olimpija odigrala kar trinajst tekem.

Jesenice so se z zmagama proti Gardeni in Cortini prekinile negativno serijo, a glede na pričakovanja pred sezono še niso dosegle presežka. V klubu se jezijo, da se na tribunah Podmežakle ne zbere več kot 500 navijačev, a tudi to je realnost manj zanimivega drugoligaškega tekmovanja in odsev razmer v domačem hokeju, kjer se znova zatika pri datumu finala slovenskega pokala. Očitno bo morala hokejska zveza že drugič popraviti termin tekme med Jesenicami in Olimpijo, ki je bil sprva predviden za 5. december, zdaj pa naj tekme ne bi bilo niti 9. januarja.