Serijski slovenski državni prvaki iz Ljubljane so že na uvodni tekmi skupinskega dela lige prvakov dokazali, da njihova že deseta uvrstitev v elitno tekmovanje ni bila naključna, temveč povsem zaslužena. Čeprav jih je na najzahtevnejšem gostovanju sezone Modena porazila še tretjič (3:2; 23, -21, 19, -23, 11), pa so z borbeno igro tekmeca pošteno namučili, mu odščipnili točko in se navzlic prvemu porazu po štirih zaporednih zmagah prikazali v pozitivni luči.

Favorizirani Italijani, v njihovem moštvu kar mrgoli zvenečih odbojkarskih imen, so odpor Ljubljančanov trli skoraj dve uri in pol, tesno zmago pa so si izborili šele po petih nizih. V prav vsakem izmed njih je ACH Volley povsem enakovredno pariral nasprotniku, manjšo senzacijo gostov pa sta preprečila učinkovita »blok igra« domače Modene (16 blokad) in razpoloženi ameriški reprezentant v njenih vrstah Max Holt. Dvometraš je tekmo končal pri dvanajstih točkah, najboljše minute na tekmi pa odigral v »tie breaku«, ko je s svojimi servisi odločno pripomogel k temu, da je zmaga ostala doma.

V ekipi gostujočega trenerja Zorana Kedačiča so dobro predstavo prikazali Jan Kozamernik, Jan Pokeršnik in Žiga Štern. Zadnji je bil z 19 točkami tudi najučinkovitejši odbojkar svojega moštva, medtem ko je ekipo tokrat nekoliko na cedilu pustil Apostolos Armenakis. Grški korektor igre je grešil zlasti v prvih treh nizih, a se delno odkupil v četrtem, ko so Ljubljančani z njegovim asom povedli s 15:11, vodstvo pa uspešno zadržali vse do zaključka niza.

»Pred tekmo bi vsak podpisal, da bi odigrali pet nizov. Ponosen sem na svoje fante in njihovo predstavo. Po slabšem začetku v prvem nizu, ko smo naredili ogromno napak, smo se pobrali in vrnili po zaostanku. Videl sem željo v očeh fantov in nekaj mi je govorilo, naj vztrajam s to postavo in dam priložnost igralcem, da se poberejo na igrišču. To so storili in dokazali, da so vredni zaupanja,« je svoje varovance po tekmi proti ekipi, ki ne skriva ambicij za končno zmago v ligi prvakov, pohvalil Zoran Kedačič, Jan Pokeršnik pa je za STA pristavil: »Občutki so kljub porazu fenomenalni. Prikazali smo dobro igro, kljub temu da smo v prvem in zadnjem nizu naredili nekaj napak. Prikazana igra na tekmi je zagotovo dobra popotnica za nadaljevanje sezone.«

Da utegne biti v skupini D precej bolj izenačeno, kot se je sprva domnevalo, potrjuje tudi izid z druge tekme, na kateri je Craiova doma presenetila poljski Skra Belchatow in zmagala s 3:1. Naslednji tekmec ACH Volleyja v ligi prvakov bodo prav Romuni, ki bodo v Ljubljani gostovali 20. decembra.