Tekma med Realom in Borussijo je bila češnja na torti zadnjega tekmovalnega dne jesenskega dela lige prvakov. Glede na učinkovitost napadalcev obeh ekip smo se nadejali velikega števila zadetkov, dobili pa smo vrhunsko predstavo, ki je bila napeta do zadnjih sekund.

Bolje je začel Real, ki se je na igrišču postavil visoko in stisnil Dortmundčane pred njihov kazenski prostor, premoč je kaznoval Karim Benzema v 28. minuti. Nato so zapretili tudi gostje, a se izid do polčasa ni spremenil. Po prihodu iz slačilnice je Borussija pritisnila, saj bi si prvo mesto zagotovila le z zmago ali remijem, v primeru poraza pa bi jo Real prehitel na vrhu skupine F.

Reus kaznoval neučinkovitost Ronalda

Obrambo Reala so prebijali predvsem po desni strani, kjer je bil nevaren Christian Pulišić, a niso uspeli premagati zelo razpoloženega Keylorja Navasa. Nato je sledil šok za pristaše rumeno-črnih, ko je v 53. minuti spet zadel Benzema, kar je bil že njegov 50. zadetek v ligi prvakov.

Borussija se ni predala, v 60. minuti je Pierre-Emerick Aubameyang vendarle našel pot do mreže. Sledil je nov pritisk Reala, Cristiano Ronaldo je bil v 79. minuti sam v kazenskem prostoru, a je zadel le vratnico, neučinkovitost prvega zvezdnika belega baleta je v 88. minuti po podaji Aubameyanga kaznoval Marco Reus.

Vprašanje drugega potnika v osmino finala je bilo odprto v skupini H, kjer sta se za zadnjo vozovnico merila Lyon in Sevilla. Francozi bi morali aktualne prvake evropske lige premagati z 2:0, a se je tekma končala brez zadetkov, tako da v osmino potujejo Andaluzijci. Lyon bo nadaljeval v evropski ligi, prvo mesto pa je z gladko zmago nad Dinamom (2:0), pri katerem je Petar Stojanović igral zadnjih 15 minut, osvojil Juventus. Zagrebčani imajo za seboj še eno sezono lige prvakov za pozabo, izgubili so vseh šest tekem s skupno gol razliko 0:15. Dinamo že nekaj sezon ni konkurenčen v elitnem tekmovanju.

Kobenhaven kljub zmagi ostal brez napredovanja

Legia je doma premagala Sporting in si zagotovila nadaljevanje v evropski ligi, Lizbončani pa so kljub všečnim predstavam po obilici smole zasedli zadnje mesto v skupini F.

V igri za napredovanje je bil tudi Kobenhaven Benjamina Verbića, ki ob tokratni zmagi nad Bruggejem (2:0) zaradi poškodbe ni bil v postavi Dancev. Tudi zmaga na koncu ni bila dovolj, saj je Porto s 5:0 razbil drugo ekipo Leicestra, ki si je prvo mesto v skupini zagotovil že pred zadnjim krogom. Bayer brez poškodovanega Kevina Kampla je s 3:0 premagal Monaco, Tottenham pa s 3:1 moskovski CSKA.