Če zadnja tekma v evropskem pokalu za košarkarje Olimpije sinoči ni imela nikakršne rezultatske veljave, saj so bili Ljubljančani že pred začetkom brez kakršnih koli možnosti za napredovanje, pa je bilo drugače pri Valencii. Špansko moštvo se bori za prvo mesto v skupini D in boljše izhodišče v nadaljevanju tekmovanja. Vseeno so Ljubljančani prikazali borbeno igro in kakovostnejšemu nasprotniku povzročali ogromno težav, a presenečenje je v zadnjih sekundah splavalo po vodi.

Kot že nekajkrat doslej je bilo tudi včeraj v Stožicah prisotnih kar nekaj skavtov iz lige NBA, med njimi tudi direktor skavting službe za igralce zunaj meja ZDA pri Minnesota Timberwolves in nekdanji zmaj Žarko Đurišić. Najbolj so bili pozorni na Olimpijinega Blaža Mesička, saj so vsako njegovo potezo skrbno zabeležili. Devetnajstletni Grosupeljčan je prikazal solidno predstavo, saj je v 20 minutah na parketu dosegel osem točk. Skupaj s soigralci se je srčno boril za drugo zmago v evropskem pokalu, a bil prekratek.

»Tako je v košarki. Ko se ti ponudi priložnost, je staro pravilo, da jo moraš zgrabiti ne samo z obema rokama, temveč tudi nogama. Imeli smo jo, a smo pri točki prednosti minuto pred koncem vrgli žogo iz avta v drugi avt. Kaznovani smo bili z odločilno trojko Diota. Za predstavo bi pohvalil predvsem Jana Barbariča, ki je dobro vodil igro,« je povedal trener Olimpije Gašper Okorn. Preostali izid v skupini D: Kuban – Hapoel 88:68 (20:13, 42:35, 66:52, Jones 22; Jerrells 17).