O razhodu se je šušljalo že nekaj časa, zdaj sta ga oba glavna akterja potrdila na twitterju: Novak Đoković in Boris Becker sta se po treh letih razšla. Razlog: Becker je od bivšega prvega teniškega igralca sveta zahteval, da trenira tako, kot mu je predpisal, in da iz svoje ekipe odpusti španskega guruja Pepeja Imaza. Becker je bil v veliki meri zaslužen za Đokovićeve uspehe v zadnjih treh letih, za kar se mu je v poslovilnem tvitu zahvalil tudi Srb.

Boris Becker je nekaj podrobnosti o razhodu povedal za Sky News: »Ne vem, ali ima kakšne osebne težave. Srečno je poročen in ima čudovitega sina. Toda profesionalni tenis je verjetno najbolj sebičen šport in zahteva celega človeka, zato mora za uspeh družina sedeti na zadnjih sedežih. Očitno se je odločil, da bo več časa preživel z družino. Vem, kako je to – tudi jaz sem imel podoben problem pred dvajsetimi leti.«

Pijani skok čez plot

Pred dvajsetimi leti je Becker še igral tenis, saj se je upokojil leta 1999. Dobro leto pozneje se je ločil od svoje prve žene, igralke in oblikovalke Barbare Feltus, s katero sta bila poročena od leta 1993. Leto po poroki se jima je rodil sin Noah Gabriel, poimenovan po teniškem prijatelju Yannicku Noahu in pevcu Petru Garbielu. Prav v letu, ko se je Becker upokojil, se jima je rodil še sin Elias Balhrasar.

A razlog, zakaj je žena odletela na Florido in zahtevala ločitev, ni bil, da bi Becker zaradi tenisa premalo časa preživel z družino, temveč v tem, da je nosečo ženo prevaral z rusko manekenko Angelo Ermakovo, ki mu je leta 2000 rodila hčer Anno. Čeprav nikoli nista bila par – hčer sta spočela na stopnišču restavracije Nobu, v kateri je Becker popival po porazu na Wimbledonu – imata skupno skrbništvo. Mnogo let pozneje je dejal, da je bil tedaj preveč sebičen, osredotočen le nase in tenis, a seksualne afere ne obžaluje, saj je izjemno ponosen na svojo hčer. Res pa je, da je trajalo nekaj let, da jo je priznal.

Becker je bil nato zaročen s hčerjo svojega menedžerja Alessandro Meyer Wolden, a sta se razšla še pred poroko. Leta 2009 se je poročil s surinamsko-nizozemsko-švicarsko manekenko Sherlely Lily Kerssenberg in za zdaj sta še srečno poročena, imata pa tudi šestletnega sina Amadeuasa Benedicta Edleya Luisa Beckerja. Becker kliče Lily »moja zadnja žena«, saj trdi, da se ne bo več poročal. Nekdanja manekenka je redna gostja britanskih tabloidov, ki opevajo njen izbran modni okus. Par namreč živi v Londonu, saj je bil, kot pravi Becker, to ves čas njegove profesionalne kariere njegov pravi dom.

Nezakonska hči manekenka, sin šarmer

Po vseh turbulencah Becker zdaj velja za zglednega družinskega očeta. Vse bolj uspešni postajajo tudi njegovi otroci. Rdečelasa hči Anna – njena mama je temnopolta, tako kot je bila Beckerjeva prva žena – je letos kot šestnajstletnica debitirala na dunajski modni noči revije Vogue in napovedujejo ji uspešno manekensko kariero. Njegov najstarejši sin Noah ga bo te dni spremljal na obisku v Indiji, kjer bo Becker promoviral športne čevlje.

Noah se je že lani večkrat z Beckerjem in njegovo ženo pojavil na rdeči preprogi, denimo aprila na podelitvi športnih nagrad. Dvaindvajsetletni lepotec je DJ in tudi v Indiji bo imel nastop za izbrance. Čeprav Noah po videzu ni podoben očetu, temveč materi, je po očetu podedoval eno lastnost – je strašen šarmer. Že šestnajstleten je na svojih profilih objavljal fotografije svojega dekleta Rafaele Sanchez, kako se poljubljata na plaži na Floridi. Po seriji deklet je trenutno njegovo dekle hči Lennyja Kravitza Zoe.