Čeprav 9. krog v košarkarskem državnem prvenstvu še ni popoln, saj se bosta Krka in Helios pomerila šele 30. decembra, smo v Dnevnikovi športni redakciji v sodelovanju z legendami Petrom Vilfanom, Dušanom Hauptmanom in Jako Daneuom izbrali najboljšega posameznika. To je to pot soglasno postal košarkar Hopsov Jakob Čebašek, ki mu je pri zmagi njegovega moštva proti Portorožu uspela zares neverjetna predstava. 20 točkam je dodal še 14 skokov, sedem asistenc, štiri ukradene žoge, nad njim pa je bilo storjenih šest prekrškov. Njegov končni statistični indeks je tako znašal kar 38. S prejetimi desetimi točkami je Čebašek prevzel vodstvo na skupni Dnevnikovi lestvici, kjer je na prvem mestu prehitel Matica Rebca.

Jakob Čebašek se je košarkarskih prvin naučil pri ljubljanskih Parkljih, a na klub nima najlepših spominov. Ko je želel zamenjati delodajalca, so namreč zanj v bežigrajskem klubu zahtevali 15.000 evrov odškodnine, kar je bilo za večino slovenskih prvoligašev prevelik zalogaj. Krilni košarkar je tako v ključnih letih za razvoj izpustil kar dve sezoni, agonija pa se je končala pred sezono 2014/15, ko je najprej igral za Maribor, nato pa pri Elektri. Lani je z Zlatorogom nastopil v finalu državnega prvenstva in bil pomemben mož v rotaciji trenerja Aleša Pipana, ki pa se poleti ni odločil, da ga zadrži v moštvu. Danes to potezo verjetno obžaluje, saj je Čebašek najboljši posameznik Hopsov, ki so ob Primorski, s katero si delijo tretje mesto, največje presenečenje letošnje lige Nova KBM.

Drugo mesto v Dnevnikovem glasovanju igralca kroga je zasedel Nikola Gajić iz Primorske, ki je pri zmagi proti Šenčurju dosegel dvojnega dvojčka (13 točk, 10 skokov). Tretji Nikola Janković je k uspehu Olimpije proti LTH Castingsu dodal 15 točk, četrti Matej Krušič k zmagi Zlatoroga proti Rogaški devet točk in devet skokov, peti Daniel Vujasinović pa je bil s 13 točkami in 10 asistencami prvo ime Tajfuna pri zmagoslavju nad Podčetrtkom.

Košarkar 9. kroga SKL

Dnevnik

PODATKI

5

2

1

10

3

točke

NIKOLA

GAJIĆ

MATEJ

KRUŠIČ

NIKOLA

JANKOVIĆ

JAKOB

ČEBAŠEK

DANIEL

VUJASINOVIĆ

Hopsi

Primorska

Zlatorog

Tajfun

Olimpija

25 let

22 let

27 let

25 let

29 let

center

krilo

center

organizator igre

branilec

Skupni vrstni red

22

15

10

17

10

JAKOB

ČEBAŠEK

NIKOLA GAJIĆ

TADEJ FERME

MATIC REBEC

IGOR TRATNIK

Hopsi

Krka

Zlatorog

Rogaška

Primorska

25 let

25 let

21 let

27 let

25 let

krilo

branilec

krilo

organizator igre

branilec

Ocenjujejo Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Jaka Daneu in športna redakcija Dnevnika