Maribor je v predzadnjem krogu jesenskega dela nogometnega prvenstva trepetal proti Rudarju, a ohranil točko prednosti pred najbližjo zasledovalko Olimpijo. Odločitev, kdo bo postal jesenski prvak, bo padla ta konec tedna, ko bo Maribor gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo v Stožicah igrala s Krškim. To bo tudi zadnja prvenstvena tekma pred spomladansko premiero na večnem derbiju v Ljudskem vrtu.

Največ zaslug za mariborski uspeh proti Velenjčanom je imel vratar Jasmin Handanović, ki je ubranil štiri žoge in že na sedmi prvenstveni tekmi zapored ohranil mrežo nedotaknjeno. Veteran Handanović pri skorajšnjih 39 letih postaja eden ključnih mariborskih nogometašev v tej sezoni, ko vijolični znova naskakujejo šampionsko zvezdico. Na dvajsetih tekmah je prejel le dvanajst zadetkov, kar ga uvršča na vrh lestvice najboljših vratarjev lige. Handanović je bil v Dnevnikovem glasovanju pričakovano in prepričljivo izbran za najkoristnejšega igralca 20. kroga. Zanj so glasovali Bojan Prašnikar, Branko Oblak in naša redakcija.

Očitno so v minulem krogu najbolj prepričali vratarji, saj se je na drugo mesto povzpel Marko Zalokar iz Krškega, ki mu Domžalčani kot najučinkovitejša ekipa lige niso zabili gola. Zanimivo, da so Domžalčani v Posavju še četrtič zgolj remizirali. Na tretje mesto se je uvrstil napadalec Maribora Luka Zahović, ki je v slogu Lionela Messija v polnem sprintu spodkopal žogo in zadel za peto zaporedno zmago vijoličnih. Zahović je z osmimi goli drugi strelec lige, zadel pa je na vseh zadnjih štirih tekmah.

Na četrtem mestu je pristal vezist Olimpije Miha Zajc in v skupni razvrstitvi zmanjšal zaostanek za Marcosom Tavaresom, ki je v prvi ligi za Maribor odigral že 21.535 minut, kar je nov klubski rekord. V prejšnjem krogu je peto mesto zasedel Rok Kronaveter, ki je bil v tej sezoni pod pritiskom vodstva kluba zaradi slabših iger.

Nogometaš 20. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

10

2

3

5

1

točke

JASMIN

HANDANOVIĆ

 

MARKO

ZALOKAR

LUKA

ZAHOVIĆ

MIHA ZAJC

ROK

KRONAVETER

Maribor

Krško

Maribor

Olimpija

Olimpija

38 let

21 let

22 let

26 let

29 let

vezist

vezist

vratar

vratar

napadalec

Skupni vrstni red

40

23

29

23

19

točke

MIHA ZAJC

DARE VRŠIČ

ETIEN

VELIKONJA

MARCOS

TAVARES

DALIBOR

VOLAŠ

Olimpija

Olimpija

Celje

Maribor

Maribor

32 let

22 let

29 let

32 let

27 let

vezist

vezist

napadalec

napadalec

napadalec

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Dejan Djuranović in športna redakcija Dnevnika.