Luka Dončić je fenomen evropske košarke, v 11. krogu španskega prvenstva je eksplodiral in podrl kar tri mejnike. Dosegel je 23 točk in kar 11 podaj, kar je bilo na koncu dovolj za zavidanja vreden statistični indeks 34. Podoben podvig je pri 17 letih uspel le še drugemu čudežnemu dečku španske lige, Rickyju Rubiu, v sezoni 2007-08.

Dončić je postal najmlajši igralec v španskem prvenstvu, ki je vknjižil dvojnega dvojčka, hkrati je postal najmlajši košarkar, ki je na eni tekmi zbral več kot deset podaj. Statistično rekordni večer mu je prinesel tudi naslov najboljšega igralca 11. kroga in poskrbel, da so danes španski športni mediji polni slavospevov na račun slovenskega 17-letnika.

»Vesel sem, da smo zmagali, igrali smo dobro obrambo in bili dovolj agresivni, zaslužili smo si zmago. Uspeh in tudi individualna nagrada pripadata navijačem, ki so neverjetni, podpirajo nas na vsaki tekmi. Upam, da bomo tako dobro igrali še naprej,« je njegovo izjavo po tekmi povzela uradna spletna stran španske lige.

Real Madrid je sicer proti Fuenlabradi vodil celo srečanje in se sprehodil do nove zmage u 92:76, ki je bila po koncu povsem v senci fenomenalne predstave Luke Dončića. Z dobrimi predstavami je nase opozoril tudi športno javnost čez lužo in praktično nobenega dvoma ni, da bo Dončić naslednji slovenski košarkar, ki bo zaigral v ligi NBA.

Pri Fuenlabradi se je izkazal Luka Rupnik, ki je bil z desetimi doseženimi točkami ob centu Xaviju Reyu edini, ki je dosegel dvomestno število točk pri gostih. Nekdanji košarkar Olimpije se v Španiji odlično znajde, v Fuenlabradi si je izboril pomembno vlogo v ekipi.