Prva in kot pravijo najpomembnejša novost je belo barvana linija sicer še vedno lesenih strešnih oken, ki bo kupcem na voljo od marca. Tako bo razširjen njihov obstoječi prodajni program strešnih oken Velux z brezbarvnim lakom in belim poliuretanom. Nova strešna okna bodo dostopna v vseh dimenzijah, obljubljajo pa tudi enako hitro dobavo, hitro vgradnjo in enako visoko kakovosten les. UV-odporen lak bele barve in visoke kakovosti prinaša v prostor še več svetlobe in mu doda novo svežino. Okenske komponente so barvane pred sestavljanjem, bel lak je na vodni osnovi in ne škoduje zdravju, ob tem poudarjajo v Veluxu.

Strešno okno za ravne strehe z izbočenim steklom

Druga novost je novo strešno okno za ravne strehe z izbočenim steklom, kar bo po prepričanju direktorja podjetja Velux Slovenija Vojka Golmajerja še posebno razveselilo arhitekte in investitorje. In tretja novost je dopolnjen sistem prezračevanja ali kot ga imenujejo »smart ventilation«, ki dovaja svež zrak v prostore v zimskem času z vračanjem toplote v prostor. Namestiti ga je mogoče nad vsako strešno okno, je neviden z notranje strani in zagotavlja več kot 75-odstotno rekuperacijo toplote odpadnega zraka.

Uspešna Veluxova zgodba

Veluxova zgodba se je sicer začela leta 1941, ko je Villum Kann Rasmussen našel čudovito zamisel, kako preoblikovati temna podstrešja, in izdelal prvo strešno okno. Kar se je začelo kot prenova šole na Danskem, je do danes zraslo v mednarodno skupino podjetij v več kot 40 državah. Tudi podjetje Velux Slovenija ni le agent ali zastopnik te priznane blagovne znamke strešnih oken na slovenskem trgu, temveč je enakovreden del skupine Velux. Kot tak je prav gotovo največ prispeval, da je mansarda postala tudi v Sloveniji zaželen in kakovosten prostor bivanja.