V današnji slovenski derbi v košarkarski ligi ABA bosta Krka in Olimpija vstopili s slabo popotnico. Pred zaostalo tekmo 2. kroga so tako eni kot drugi klonili na treh zaporednih tekmah. Medtem ko so Ljubljančani izgubili proti favoriziranim Budućnosti, Crveni zvezdi in nazadnje Cedeviti, je Krka orožje položila pred premagljivima Igokeo in Mornarjem, v soboto pa še proti Partizanu.

Novomeščani so razen uvodnih minut proti Partizanu zaostajali ves obračun, a se mu na sredini zadnje četrtine na krilih razigranega Matica Rebca približali na minimalen zaostanek. Ko bi morali tekmo prelomiti, je sledila serija napak in presenečenje je splavalo po vodi. »Ko smo se približali na točko zaostanka, smo nekajkrat nespametno reagirali in plačali ceno mladosti,« je po tekmi povedal trener Krke Dejan Mihevc. Strateg Partizana Aleksandar Džikić je pri gostiteljih pohvalil predvsem Rebca. »Z njegovo ultra hitro igro smo imeli precej težav. Je zelo samozavesten, zaradi svobode na parketu pa ga je težko nadzirati.«

Proti Cedeviti v Zagrebu si je Olimpija v obrambi privoščila mizerno predstavo. Pred polčasom je zaostajala že za 26 točk, nato pa se po preblisku v 30. minuti približala le na tri. Sledila je serija napak Ljubljančanov, po katerih so gostitelji prišli do visoke zmage. »Katastrofalna obrambna predstava. Vse skupaj je bilo videti tako, kot da smo v Zagreb prišli le, da mine 40 minut tekme,« se je jezil trener Olimpije Gašper Okorn.

Liga ABA, 12. krog: Igokea – Mornar 74:69 (20:17, 39:28, 60:49), MZT – Budućnost 96:90 (23:25, 52:48, 70:72), M. Leks – Cibona 71:82 (16:20, 36:38, 53:69, Čančar 5; Joksimović 10, Šiško 4), danes ob 17. uri: C. zvezda – FMP, že odigrano: Zadar – Karpoš 93:74, zaostala tekma 2. kroga, danes ob 21. uri: Olimpija – Krka.