Možnosti Celjanov, da bi se Madžarom maščevali za novembrski visok poraz v Zlatorogu (25:31), so se še dodatno zmanjšale pred odhodom v Szeged. Viroza, ki jo je staknil po sredini domači tekmi proti Izviđaču v regionalni ligi Seha, je v posteljo položila najboljšega igralca Blaža Janca. Prvega strelca pivovarjev v ligi prvakov (48 zadetkov na osmih tekmah) zato ni bilo na avtobusu za Szeged, saj so bile njegove zdravstvene težave (visoka telesna temperatura, glavobol, izmučenost) prehude že za šesturno potovanje z avtobusom, kaj šele za morebitno igranje.

Oslabljeni pivovarji so proti Picku, za katerega igrajo tudi trije Slovenci (Staš Skube, Matej Gaber, Mario Šoštarič), še trije igralci pa so si nekoč rokometni kruh služili v Sloveniji (Alen Blažević, Denis Buntić, Sergej Gorbok, nekoč Harbok), dobro začeli tekmo in v 13. minuti vodili z 8:6. Toda spet je sledilo že kar tradicionalno črno obdobje Celjanov z osemminutnim strelskim mrkom. Pick je v tem obdobju naredil delni izid 6:0, še višjo prednost Madžarov pa je preprečil odlični celjski vratar Ivan Gajić, ki je ustavil dve sedemmetrovki, na celotni tekmi pa kar štiri.

V drugem polčasu so se gostje nekajkrat približali na minus tri, nazadnje pri 20:17 v 43. minuti, a Pick je kmalu podvojil prednost (25:19) in tekma, na kateri so k zmagi gostiteljev trije Slovenci skupaj prispevali deset zadetkov, je bila odločena. »Pred dvomesečnim premorom smo šesti, kar je mesto, ki si ga želimo tudi na koncu. Lahko bi imeli še kakšno točko več, a odločilne tekme za osmino finala šele prihajajo. Z dosedanjim delom sezone sem zadovoljen, verjamem pa, da bomo v nadaljevanju spravili na kolena tudi kakšnega favorita, če bomo le v popolni zasedbi in če bodo nekateri igralci še na višji ravni,« pravi trener Branko Tamše.

Izidi 9. kroga v skupini B: Kristianstad – Meškov 29:29 (15:17, S. Razgor 0 zadetkov za Meškov), Zagreb – Rhein Neckar 25:21 (10:15, Skok 11 obramb in zadetek za Zagreb, Miklavčič 2, Cingesar 1), Kielce – Vardar 27:24 (15:12, Zorman 2, Bombač ni igral za Kielce).