Domen Prevc se je očitno specializiral za zmage v svetovnem pokalu tako, da na najvišjo stopničko skoči s četrtega mesta po prvi seriji. Potem ko je na uvodni tekmi sezone v Kuusamu na Finskem prišel do premierne zmage v karieri z napadom s četrtega mesta in tudi na račun padca brata Petra, je danes vajo ponovil v Klingenthalu v Nemčiji. V izjemno izenačeni tekmi je Domen Prevc v finalu s skokom 141 metrov najprej odgovoril na izziv Nemca Markusa Eisenbichlerja (140,5 m) in Norvežana Daniela Andreja Tandeja (143 m). Sočasno je vrgel rokavico Avstrijcu Stefanu Kraftu ter Poljakoma Kamilu Stochu in Macieju Kotu. Poljaki so sanjali o novi, celo dvojni poljski zmagi, potem ko so v soboto prvič v zgodovini svetovnega pokala zmagali na ekipni tekmi, ki je bila sicer jubilejna 80. v zgodovini svetovnega pokala. A vodilna trojica v pravi igri živcev, ko so odločali detajli, ni bila kos 17-letnemu gimnazijcu iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki tako postaja glavni v družini. 24-letni brat Peter, vladar minule sezone, je bil danes šele 22.

Domen Prevc je bil prvo ime vse tri dni v Klingenthalu, saj je kar v petih od devetih skokov skočil 140 metrov in dlje. Pomemben temelj njegove zmage je bila ekipna tekma, kjer je imel v prvi seriji s 125 metri svoj najslabši dosežek na vzhodu Nemčije. Iz njega se je veliko naučil, da je danes odločno napadel, čeprav vse še ni bilo popolno. »Konkurenca ne drugi postaji sezone je bila že precej bolj izenačena. Če si v Kuusamu točke osvojil s povprečnimi skoki, si tukaj s takimi skoki že ostal brez točk. Bil sem v dobrem položaju, vseskozi sem bil pri vrhu, zato sem po prvi seriji vedel, da bi lahko naredil nekaj velikega,« je povedal Domen Prevc. V prvem skoku je izgubil nekaj točk po doskoku, ko mu je zarobilo smučko. »Sneg je bil grob, skakalnica pa malo trda. Ker nisem doskočil naravnost, me je skakalnica kaznovala. Po drugem skoku nisem pomislil na zmago,« je pojasnil Domen, ki se ne obremenjuje, da bo znova nosil rumeno majico.

»Zaradi izenačenosti in majhnih razlik je bila tekma stresna tudi na trenerski tribuni. Domen je imel idealno izhodišče, da je v finalu napadal iz ozadja. Njegovi skoki še niso popolni, dela napake v letu in pri doskoku, a ni dvoma, da je v formi, obenem pa tudi uživa v svojem početju. Hitro se uči. Na ekipni tekmi je s skokom 125 metrov občutil, kako hitro se prikrade napaka, a obenem pokazal, da zna tudi hitro preklopiti in jo odpraviti, saj je že v naslednjem skoku poletel 20 metrov dlje,« je bil zadovoljen selektor Goran Janus.

Čeprav ima Domen rumeno majico, v ekipi ni časa za proslavljanje, saj imajo veliko dela, da preostale spravilo v boljšo formo. »Tepeš počasi napreduje, a skoki še niso takšni, kot jih je pokazal na treningih. Peter mora ostati miren in biti bolj potrpežljiv. Ne dela velikih napak, a ne najde še pravih občutkov. Stvari morajo dozoreti, da bo ujel prave občutke. Koristil nam bo trening, saj ostajamo Klingenthalu, kjer bomo v ponedeljek opravili sedem skokov. Do odhoda v četrtek v Lillehammer v Planici ne bomo trenirali, ker velika skakalnica še ni pripravljena,« je poudaril Janus, ki je odločil, da bo ekipa za naslednji tekmi v Lillehammerju (sobota in nedelja) in Engelbergu ostala nespremenjena.