V Klingenthalu, ki slovi kot zelo nepredvidljivo prizorišče, so bile tokrat vetrovne razmere bolj naklonjene skakalcem. Za Slovenijo se je tekma začela solidno, Jurij Tepeš je s skokom, dolgim 131 metrov, zadržal stik z vrhom, nato pa je sledilo črno obdobje. Jaka Hvala, ki je v Klingenthalu osvojil svojo edino zmago v karieri, je pristal pri 121 metrih in pol, Domen Prevc je bil le pol metra daljši. Tudi Peter Prevc se s 133 metri in pol ni dvignil nad povprečje in Slovenija je prvo serijo končala na šestem mestu.

Poljaki (Zyla, Kubacki, Stoch, Kot) so bili prepričljivo v vodstvu pred Avstrijci in Nemci, vsi štirje poljski skakalci so pristajali v bližini 140 metrov, blestel je Kamil Stoch. V drugi seriji se razmerje moči ni spremenilo, Hvala in Tepeš sta ponovila razdalji iz prve serije, nato pa se je na vrh odskočne mize usedel Domen Prevc. Sedemnajstletnik je včeraj dobil drugi trening in tudi kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo in v drugi seriji mu je uspel praktično idealen skok. Z mize je prišel v zanj značilnem zelo agresivnem položaju in poletel do kar 145 metrov, kar je bil tudi najdaljši skok današnje ekipne tekme.

Slovenija je bila pred zadnjo serijo skakalcev na petem mestu in Peter Prevc je s še enim zanj povprečnim skokom (132 metrov) peto mesto tudi obdržal. Na četrtem mestu so končali Norvežani, gledalci pa so pospremili zanimiv dvoboj med Avstrijo in Nemčijo za drugo mesto. Manuel Fettner je s ponesrečenim skokom zapravil vso prednost Avstrijcev, ki so za Nemčijo zaostali le za devet desetink točke. Na vrhu je bil le še Maciej Kot, ki je zanesljivo ubranil poljsko vodstvo (140 metrov) in priskakal zasluženo zmago za reprezentanco, ki je zelo dobro skakala že na prvi postaji svetovnega pokala v Ruki.

Peto mesto slovenske reprezentance je manj, kot so pred tekmo pričakovali, a Slovenci že v Ruki kot ekipa niso blesteli. Zmaga v skupnem seštevku pokala narodov ostaja neizpolnjena želja glavnega trenerja Gorana Janusa, za takšen podvig pa bosta morala bolje skakati Jurij Tepeš in predvsem Jaka Hvala, ki še vedno ni našel poti iz krize. Jutri bo v Klingenthalu na sporedu še posamična tekma.