Sinje modri tudi po današnjem obračunu ostajajo v krizi. Ekipa trenerja Pepa Guardiole je na zadnjih osmih prvenstvenih tekmah vpisala le tri zmage, dvakrat izgubila in trikrat remizirala, povrhu pa je bila to že njihova četrta domača tekma brez popolnega izkupička. Povsem drugačno je stanje pri Chelseaju, ki je na stadionu Etihad vpisal že svojo sedmo zaporedno premierligaško zmago in se še utrdil na vrhu prvenstvene lestvice.

Kljub temu so bili večji del srečanja meščani tisti, ki so narekovali ritem in bili nevarnejši. V prvem polčasu sta si lepo priložnost priigrala Sergio Aguëro in Kevin de Bruyne, medtem ko je bil zadetek Fernandinha zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Mrežo nasprotnika so domači igralci navzlic vsem priložnostim uspeli zatresti šele s pomočjo Chelseajevega branilca Garryja Cahilla. Nesrečni Anglež je avtogol dosegel v 45. minuti, potem ko je žogo v kazenski prostor poslal Agüero.

Chelsea, ki je prvi polčas končal brez enega samega strela v okvir vrat, bi na začetku drugega dela lahko zaostajal še višje, če domači ne bi zapravili vrsto lepih priložnosti. Kazen je sledila v 60. minuti, ko je Diego Costa matiral Claudia Brava za 1:1. Gostitelji so v nadaljevanju povsem spreobrnili potek srečanja, saj je na 2:1 deset minut kasneje povišal Willian, končni izid 3:1 pa je v 90. minuti postavil Eden Hazard. City je sicer tekmo končal z le devetimi igralci na igrišču, saj sta rdeča kartona prejela Agüero in Fernandinho.

»Taktično delujemo zelo dobro, vsak ve, kaj mora početi na igrišču. City je imel priložnost za drugi zadetek, a je niso izkoristili. Ko smo dosegli prvi gol, nam je zrasla samozavest. To je bila izvrstna tekma,« je povedal eden od junakov iz vrst Chelseaja Diego Costa.