V Novem mestu bo v 12. krogu lige ABA posebno razpoloženje. V goste s Partizanom namreč prihaja trener Aleksandar Džikić (na fotografiji), ki je pri Krki pustil globok pečat, saj je med drugim trikrat osvojil naslov državnega prvaka.

Trener Krke Dejan Mihevc je imel prvič v letošnji sezoni ves teden časa za pripravo na tekmo. Zagotovo se nad tem ni pritoževal, a so mu jo zagodle poškodbe, zaradi katerih bodo Novomeščani oslabljeni. Poleg dlje časa odsotnega Darka Jukića bo proti Partizanu manjkal tudi Marko Luković, vprašljiva pa sta še nastopa Rona Curryja in Jureta Ritlopa. »Partizan je zelo kakovostna in izkušena ekipa, ki ima v svojih vrstah nekaj izjemnih mladih igralcev. Njihova igra temelji na posameznikih z reprezentančnimi izkušnjami, ki jih odlično vodi motor ekipe Hatcher. Imamo kar nekaj težav, a verjamem, da kljub temu motivacije ne bo zmanjkalo,« pravi Dejan Mihevc.

Le 24 ur po prihodu iz Jeruzalema, kjer je igrala v evropskem pokalu, je imela Olimpija včeraj tekmo v Škofji Loki, danes pa bo gostovala v Zagrebu pri Cedeviti. Hrvaško moštvo je v zadnjem krogu presenetljivo klonilo na gostovanju pri Karpošu. Trener Veljko Mršić s predstavami ne more biti zadovoljen, pa tudi v vodstvu kluba so pričakovali, da se bodo borili za vrh, a si trenutno s štirimi porazi delijo četrto mesto s Cibono.

Liga ABA, 12. krog: Zadar – Karpoš 93:74 (24:18, 43:37, 66:57, Mazalin in Marinković po 19; Zeković 17), danes ob 17. uri: Igokea – Mornar, ob 19. uri: Krka – Partizan, ob 21. uri: Cedevita – Olimpija, jutri ob 17. uri: MZT – Budućnost, ob 19. uri: M. Leks – Cibona, ponedeljek ob 17. uri: C. zvezda – FMP.