Hokejisti Olimpije so v zadnjih dveh tednih v EBEL presenetili konkurenco in osvojili osem točk, a morda je bil to labodji spev obubožanega kluba. Ljubljančani so bili po torkovem visokem porazu proti Dunaju (0:5) z vsega šestnajstimi igralci nemočni tudi sinoči v Salzburgu (2:7), kjer so nazadnje zmagali tik pred koncem leta 2008.

Bolj kot zadnja poraza v oči bode pogled na postavo Olimpije, ki je bila močno razredčena. Včeraj je na Solnograškem od sedmerice tujcev nastopil le Gilbert Gabor, manjkali pa so tudi domači igralci (Pešut, Selan, Ograjenšek in Čepon). V klubu trdijo, da se moštvo srečuje s poškodbami in boleznimi, a ne gre pozabiti, da se tivolski kolektiv znova srečuje z nevzdržnimi razmerami. Plač za igralce tudi v tej zimi ni na vidiku, zato se morda že uresničujejo namigovanja izpred mesecev, ko smo pisali, da bo Olimpija stežka izpeljala sezono do konca. Dejansko se v Olimpiji že dlje časa zatika na vseh ravneh, kar se razumljivo pozna na dosežkih moštva, ki nima zagotovljene niti primerne zdravniške oskrbe. Nazadnje je vodstvo kluba zaradi zniževanja stroškov zaprlo zahodno tribuno, navijaško mrtvilo pa v tivolski areni vlada že vse od vstopa v polfinale EBEL spomladi 2012.

Zmagoviti zalet so izgubili tudi Jeseničani v alpski ligi. Vrste železarjev so prav tako sila zdesetkane, kar pa ne opravičuje zadnjega visokega poraza (0:4) pri mladincih Salzburga. Jesenice se po odhodu reprezentantov Davida Rodmana in Aleša Kranjca ne sestavijo, za vodilnim Rittner Buamom pa zaostajajo že za debelih petnajst točk, kar je glede na pričakovanja pred sezono preveč. Očitno se v klubu niso sprijaznili niti z odločitvijo hokejske zveze, ki je Olimpiji za superpokalno zmago naložila kazen 4000 evrov, Jesenice pa so zaradi kršitev pravil (preveč tujih igralcev) zahtevale osvojitev pokala za zeleno mizo. V javnem pismu so iz Podmežakle proti pisarni HZS izstrelili nekaj strupenih puščic. »Odločitev je vsekakor nesprejemljiva in daleč od športnega in poštenega tekmovanja,« so med drugim zapisali.