Najhujši trije tekmeci Celjanov (5 točk) za šesto mesto, ki še kot zadnje prinaša osmino finala, so tekme tega kroga že odigrali. Švedski Kristianstad (4) je doma proti beloruskemu Meškovu (9) remiziral z 29:29: po vodstvu gostiteljev z 29:28 je v zadnji minuti Latvijec Dainis Kristopans, s sedmimi zadetki prvi strelec tekme, z 215 centimetri najvišji in s 135 kilogrami najtežji igralec v ligi prvakov, izenačil in postavil končni izid. Zagreb je sinoči gostil nemški Rhein Neckar in presenetljivo zmagal s 25:21. Ob polčasu so Hrvati zaostajali kar z 10:15, nato pa v petnajstih minutah drugega dela naredili delni izid 9:1 in tlakovali pot do velike zmage. Zagreb, pri katerem je blestel Matevž Skok (11 obramb), ima zdaj štiri točke in je še bolj zapletel boj za napredovanje v osmino finala.

Pivovarji so enega od štirih porazov v letošnji ligi prvakov doživeli prav proti Picku (11 točk), ki je pred tremi tedni v Zlatorogu zmagal z 31:25. Proti ekipi španskega trenerja Juana Carlosa Pastorja, ki je v klubu tudi športni direktor, v šestdesetih minutah niso niti enkrat vodili. Pick, ki ne igra v regionalni ligi Seha, je zadnjo resno tekmo v madžarski ligi odigral pred skoraj mesecem dni (5. novembra proti favoriziranemu Veszpremu in ga v domači dvorani premagal s 26:23), zato se je lahko v miru pripravljal zgolj na evropske preizkušnje. Prav nasprotno so se Celjani zaradi sredine tekme v ligi Seha v domačem Zlatorogu proti Izviđaču – zmaga z 42:33 – na madžarske »salamarje«, ki imajo med 13 tujci tudi tri Slovence (Staš Skube, Mario Šoštarič, Matej Gaber), lahko začeli resno pripravljati šele včeraj.

Trener Branko Tamše kljub visoki zmagi proti Izviđaču iz Ljubuškega ni bil najbolj zadovoljen, predvsem z obrambo. A se zaveda, da bodo njegovi fantje v Szegedu, znanem po segedinu in ogrskih salamah proizvajalca, ki je tudi generalni sponzor kluba, pokazali povsem drugačen obraz. »V Zlatorogu smo bili tri četrtine tekme enakovredni Picku, čeprav nam je manjkal Žiga Mlakar, eden najmočnejših členov, ki bo tokrat igral. Naš glavni cilj je tekmo odigrati tako, kot se bomo pred njo dogovorili, kajti le tako lahko razmišljamo o morebitnem presenečenju na težkem gostovanju. Pick si je tekme v domači ligi razporedil tako, da se že nekaj časa pripravlja le na nas, kar je zanj velik plus, za nas pa velik izziv, ali smo sposobni presenečenja,« pred zadnjo evropsko tekmo v letu 2016 pravi trener Branko Tamše.

Steber celjske obrambe Vid Poteko je na novembrski tekmi proti Picku dosegel dva zadetka (v letošnji ligi prvakov 21), jutri pa se nadeja drugačnega razpleta kot v Zlatorogu. »Izid iz Celja ni realen pokazatelj razmerja moči med ekipama, kajti končna razlika v Pickovo korist je bila previsoka. Po porazu z Madžari smo precej dvignili raven naše igre, predvsem smo začeli igrati precej hitreje, vse to pa potrjujejo tudi dosežki na igrišču. Pick igra veliko na izjemne krožne napadalce, zato nas čaka zahtevna naloga v obrambi, ki je bila na zadnjih dveh tekmah proti Meškovu in Izviđaču malce slabša. Pick je odličen v obrambi, iz katere prehaja v hitre (pol)protinapade, nevaren pa je z vseh položajev. Vsaka točka v Szegedu bi bila za nas zelo dobrodošla v boju za napredovanje,« se pred tekmo z le dvakratnim prvakom Madžarske (prvič leta 1996, zadnjič 2007) zaveda Vid Poteko.