Nekoč je bil Pirellijev koledar, verjetno najbolj prepoznaven koledar na svetu, le zbirka lepo fotografiranih golih fotografij manekenk. Že drugo leto zapored pa je to koledar, ki sporoča resnico o sodobnih ženskah. Lani je bila zvezda koledarja Amy Schumer, ki je o svoji fotografiji zapisala: »lepa, zamaščena, močna, suha, debela, luštna, grda, seksi, nagnusna, popolna, ženska«. Lani je koledar fotografirala Annie Leibovitz, na slikah pa niso bile manekenke, temveč ženske, ki so v življenju veliko dosegle, denimo Serena Williams, ki je razkazovala svoje mišice, pa Yoko Ono in Patti Smith.

Zavedanje o ženskem telesu Pirelli nadaljuje tudi letos, ko je ženske fotografiral Peter Lindbergh, fotograf, ki je na vrhuncu njihove kariere slikal manekenke Kate Moss, Naomi Campbell in Cindy Crawford. Za Pirellija je fotografiral igralke, starejše od 40 let. Letošnja tema koledarja je namreč klic proti terorju popolne mladosti. Na fotografijah so med drugim Helen Mirren, Kate Winslet, Julianne Moore, 70-letna Charlotte Rampling, Nicole Kidman, Lupita Nyong'o in Uma Thurman. Kot je dejal fotograf, si je za modele izbral igralke, ki so bile v njegovem življenju pomembne, saj so pustile pečat. Priznal je tudi, da se kot modni fotograf počuti odgovornega za kult mladosti, zato je hotel spomniti, da je vsakdo lep, ne glede na medijske manipulacije teles. Namesto da bi jih slekel oblek, je raje razgalil njihove duše. Julianne Moore je na predstavitvi koledarja denimo dejala, da je na snemanje prišla razmršena, brez šminke, z zabuhlimi očmi, ker se je ravno zbudila, a namesto da bi jo fotograf poslal v šminko, ji je dejal, da je videti popolno, ter jo začel fotografirati. Kate Winslet pa je hotela, da fotografira njene roke, kjer se kažejo starostne pege, a jih igralka ne skriva, na njih je celo ponosna.

Letošnji Pirellijev koledar je že 44. edicija, sestavlja pa ga 40 fotografij, ki so jih posneli na petih lokacijah: Los Angeles, Berlin, London, New York in plaža Le Touquet beach v Franciji. Kot je v navadi, koledarja ni mogoče kupiti, temveč ga Pirelli razdeli svojim poslovnim partnerjem in zvezdnikom.