Štirje trgi v mestnem jedru prestolnice bodo tudi letos prizorišče silvestrovanja na prostem. Na zadnjo noč letošnjega leta bodo od 21. ure dalje Ljubljančani in obiskovalci glavnega mesta, ki se te dni poslavlja od naziva zelene prestolnice Evrope 2016, lahko praznovali z brezplačnimi koncerti na Kongresnem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter Trgu francoske revolucije.

Najpestrejši glasbeni izbor bo tudi letos že tradicionalno ponudil program na Kongresnem trgu. Tamkajšnje silvestrovanje je, kot so zapisali v javnem zavodu Turizem Ljubljana, namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev, izbor izvajalcev pa zagotavlja zabavo vsem generacijam. A na osrednjem mestnem trgu bo živahno, še preden bosta ob 21. uri na oder stopili skupini Begini in Modrijani. Že ob 16. uri se bo namreč na Kongresnem trgu začelo silvestrovanje na prostem za otroke, ki so ga v Ljubljani prvič pripravili pred dvema letoma. Otroke in njihove starše bodo na zadnji dan leta 2016 obiskali pravljičnimi junaki, prisluhnili bodo lahko glasbenim nastopom otrok, pozdravil pa jih bo tudi dedek Mraz.

Od popevk do rock glasbe

Preden bo ob polnoči nebo nad prestolnico razsvetlil ognjemet z grajskega griča, ki bo tokrat v barvah Ljubljane, Slovenije in Evrope, bo živahno tudi na Mestnem in Pogačarjevem trgu ter Trgu francoske revolucije. Na prizorišču pred magistratom bodo od 21. ure dalje za dobro vzdušje skrbeli SwingTones in Anika Horvat, medtem ko bodo na Pogačarjevem trgu ob istem času nastopili ansambel Pika si, France in Korado ter Krila.

Oder na Trgu francoske revolucije je tudi tokrat na silvestrovo, kot so zapisali v Turizmu Ljubljana, namenjen izvajalcem rock glasbe. Od 21. ure dalje se bodo zvrstili nastopi skupin Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson.

Po kuhanem vinu bo dišalo dlje

Do zgodnjih jutranjih ur naslednjega dne bodo na silvestrovo odprte tudi velike in male gostinske hiške, ki posejane po trgih in ulicah sestavljajo kulinarično ponudbo letošnjega prazničnega sejma.

Če gostinci vrata lesenih hišk običajno zaprejo ob polnoči, bo na zadnjo noč v letu po kuhanem vinu, praženih mandljih in jedeh z žara lahko dišalo vse do 3. ure zjutraj. Do takrat bodo namreč lahko odprte tako velike gostinske hiške na Bregu, Cankarjevem nabrežju ter na Prešernovem in Kongresnem trgu kot tudi male gostinske hiške na Cankarjevem nabrežju in Kongresnem trgu. Gostinci v malih gostinskih hiškah na Bregu pa bodo 31. decembra delo končali že ob 18. uri.