Roman Dobnikar, ki je posle predsednika Atletske zveze Slovenije prevzel na začetku letošnjega leta v vakuumskem obdobju slovenske atletike, kot se je izrazil nekdanji predsednik Janez Aljančič, je včeraj sporočil, da ga zanima vodenje zveze tudi v naslednjem štiriletnem obdobju. Včeraj je predstavil obsežen program pred volilno skupščino, ki bo v torek, 6. decembra. Ob 43-letnem poslovnežu iz Petrola so bili številni podporniki, ki bodo kandidirali za člane upravnega odbora, in najtesnejši sodelavci. Dobnikar je posebno pozornost namenil šefu stroke Vladimirju Kevu, potencialnemu predsedniku tekmovalno-tehnične komisije Andreju Udovču, predstavniku atletov Janu Žumru, šefu trenerske stroke Andreju Jeričku in morebitnemu vodji šolske in otroške atletike Robiju Kreftu.

V svoji predstavitvi je Dobnikar večkrat omenil Jela Ambrožiča, čigar atletsko mnenje mu veliko pomeni. Poudaril je, da je imel vselej petletno vizijo vodenja slovenske atletike. Pravi, da je prehodil začetek poti, na katerega je zelo ponosen. Predvsem na šefa slovenske stroke Vladimirja Keva, ki je prevzel posle pod njegovim vodstvom. Prepričan je, da mu bo v štirih letih uspelo uresničiti vse zastavljene cilje. »Slovensko atletiko si želim voditi v polnem štiriletnem mandatu. Če ne bom izvoljen, obljubljam, da bom še naprej pomagal po najboljših močeh,« trdi Roman Dobnikar.

Ob pogledu na prisotne v prostorih Atletske zveze Slovenije je bilo mogoče zaslediti številne znane obraze, ki so želeli javnosti pokazati, da podpirajo Dobnikarjevo kandidaturo. Njegov tekmec na volitvah bo Andrej Kocič, ki se je javnosti predstavil oktobra, med njegovimi podporniki pa je bilo na predstavitvi precej več novih obrazov. Ekipa Romana Dobnikarja je prepričana, da bo zdajšnji predsednik še naprej vodil slovensko atletiko. V neformalnih razgovorih je bilo mogoče zaslediti le nekaj dvoma o pridobivanju finančnih sredstev. »Z veseljem bi vzel dva ali tri milijone evrov, če bi jih kdo ponudil. A moramo živeti v realnosti. Verjamem, da bomo podaljšali pogodbe z obstoječimi sponzorji ter pridobili nove. Verjamem tudi, da proračun atletske zveze ne bo manjši, kot je bil. Prepričan sem, da se predsedniškega mesta ne more kupiti, temveč se lahko klube prepriča zgolj z vsebino. V svoj program verjamem in stojim za obljubami,« odgovarja Dobnikar.

Na naša vprašanja je predsedniški kandidat odgovoril, da ni član nobene politične stranke. Da je kot zaposlen v podjetju Petrol vezan k etičnemu kodeksu. Ta pravi, da podjetje ne sponzorira segmenta, ki ga vodi njihov zaposleni. Na vprašanje, v kakšnih odnosih je z nekdanjim predsednikom Gregorjem Benčino, ki je lani odstopil s funkcije in je član sveta v Evropski atletski organizaciji (EAA), pa je odgovoril: »Benčina je mlad podjetnik in je moj dober poslovni kolega. Kot predstavnika slovenske atletike v mednarodnih organih ga moramo maksimalno podpirati. Kot član EAA je navsezadnje zavezan, da v Slovenijo pripelje sredstva ali projekte, česar se Benčina za zdaj drži.«