»Najprej, moja kandidatura je bila resna, vendar sem se po tehtnem premisleku odločil, da je ne vložim. Razlog: očitno je vse odločeno vnaprej! V mojem programu ponujam nekaj novega in upam, da bo to pomagalo slovenskemu nogometu. Izvoljenemu predsedniku in podpredsednikom želim uspešno delo, reprezentancam in klubom pa čim več dobrih tekmovalnih dosežkov,« je danes sporočil Izet Rastoder.

Nekdanji predsednik Olimpije je sicer v svojem predvolilnem programu obljubljal marsikaj. Med drugim podpis pogodbe med NZS in svojim podjetjem Derby v višini 500.000 evrov, ki bi jih porazdelil med klube v prvi in drugi SNL za razvoj mladinskega nogometa. Poleg tega je nameraval povečati tudi prispevke za klube z dosedanjih 50.000 na 100.000 evrov, v času svojega mandata pa je želel zagotoviti še dodatna dva milijona sponzorskih sredstev in izboljšati finančno stanje medobčinskih nogometnih zvez in nogometne infrastrukture. V svojem programu je pozornost namenil tudi vsem reprezentančnim selekcijam, strokovnemu usposabljanju trenerjev in napovedal vojno korupciji, rasizmu in dopingu v nogometu.

Kot kaže, se bosta v bitko za predsednika NZS tako podala zgolj dva kandidata – trenutni podpredsednik NZS Radenko Mijatović in poslanec SD Matjaž Nemec.