Če smo še prejšnji teden pisali, da trener Rogaške Damjan Novaković s predstavami svojih košarkarjev v državnem prvenstvu kljub dobrim rezultatom ni najbolj zadovoljen, jim je moral v soboto iskreno čestitati. Na gostovanju v Domžalah so namreč na kolena spravili državnega prvaka Helios, in to na veličasten način. Razlika je namreč na koncu znašala kar 19 točk, gostitelji pa so na celotnem obračunu vodili zgolj na samem uvodu tekme. Z uspehom so se Slatinčani na lestvici zavihteli na četrto mesto, torej v območje, ki zagotavlja vstop v ligo za prvaka. Cilj kluba je, da se med najboljšimi šestimi znajde tudi na koncu prvega dela. Glavni junak velike zmage Rogaške je bil Tadej Ferme, ki je od petnajstih poizkusov za tri točke zadel kar devet metov, s čimer je postavil nov rekord slovenskega državnega prvenstva.

Pred izjemnim strelskim dnem Tadeja Fermeta ga je v rokah s po osmimi zadetimi trojkami na enem obračunu držala kar sedmerica – Miroslav Jurič (Kraški Zidar), Gilbert Goodrich (Zagorje), Aljaž Janža (Helios), Alvin Snow (Helios), Jan Močnik (Maribor), Matic Rebec (Krka) in Duda Sanadze (Primorska). Nekdanji član Šentjurja, Maribora in Zlatoroga je obračun sicer končal pri 32 točkah, ki jim je dodal osem asistenc in štiri skoke, skupni statistični indeks pa je znašal 31. Vrhunsko vsestransko predstavo so skazile le izgubljene žoge, ki jih je zbral šest.

Dosežek 25-letnega branilca, ki ga je za košarko navdušila mama, kot otrok pa je izjemno rad tekmoval na osnovnošolskih smučarskih tekmah, ima še toliko večjo težo zaradi podatka, da je na obračunu v Domžalah nastopil rahlo poškodovan. S tem je navdušil tako svojega kot trenerja nasprotnega moštva. »Kljub poškodbi je stisnil zobe in igral po najboljših močeh. Pa ne le on, tudi kakšen izmed soigralcev,« je dejal Damjan Novaković. Heliosov Jakša Vulić pa je pristavil: »Proti tako razigrani Rogaški s Fermeton na čelu nismo imeli možnosti za uspeh.« S 24 točkami in petimi asistencami za zmago proti Primorski je drugo mesto v Dnevnikovem izboru igralca kroga zasedel Zlatorogov Nejc Barič, sledi pa mu Žiga Dimec, ki je k uspehu Krke proti Portorožu prispeval dvojnega dvojčka (17 točk, 14 skokov). Četrto in peto mesto sta zasedla Olimpijin Devin Oliver (zmaga proti Podčetrtku, 15 točk, osem skokov, štiri asistence) in Tajfunov Khaliq Spicer (zmaga proti Hopsom, 12 točk, osem skokov, štiri blokade).

Košarkar 8. kroga SKL

Dnevnik

PODATKI

5

2

3

1

10

točke

TADEJ FERME

NEJC BARIČ

DEVIN OLIVER

KHALIQ SPICER

ŽIGA DIMEC

Rogaška

Zlatorog

Krka

Olimpija

Tajfun

24 let

22 let

19 let

23 let

25 let

center

krilo

branilec

organizator igre

center

Skupni vrstni red

12

10

17

10

10

JAKOB ČEBAŠEK

MATIC REBEC

IGOR TRATNIK

MIHA FON

TADEJ FERME

Zlatorog

Rogaška

Rogaška

Krka

Hopsi

25 let

27 let

32 let

25 let

21 let

branilec

organizator igre

krilo

branilec

krilo

Ocenjujejo Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Jaka Daneu in športna redakcija Dnevnika