Vtisi po ponedeljkovem porazu proti Crveni zvezdi v 11. krogu lige ABA se pri košarkarjih Olimpije še niso dobro polegli, že jih danes čaka nov obračun v drugem tekmovanju. Ljubljančani so včeraj zjutraj odpotovali v Jeruzalem, kamor so prispeli v večernih urah. Pred obračunom 8. kroga v evropskem pokalu proti Hapoelu bodo imeli tako le lažji dopoldanski trening, kar pomeni, da prave priprave na nasprotnika ne bo. A tega so trener Gašper Okorn in njegovi igralci v letošnji sezoni že vajeni.

Zgoščen ritem tekem ima poleg vseh negativnih tudi kakšno pozitivno posledico. Ena od njih je, da igralci in trenerski štab praktično nimajo časa razmišljati o ničemer drugem kot o potovanjih, nasprotnikih in igrah. Dogajanju okoli kluba, ki ga je v teh mesecih na pretek, tako ne morejo natančno slediti. Zadnje informacije pravijo, da prihodnost kluba le ni tako črna, kot se je zdelo pred dobrim tednom dni. Sponzorji se očitno le nagibajo k reševanju zeleno-bele barke, eden od njih pa naj bi po napovedih ljubljanskega župana Zorana Jankovića za Ekipo SN že nakazal 300.000 evrov. To se po naših informacijah še ni zgodilo, a je denar pripravljen za čas, ko bo uradno, da je poenostavljena prisilna poravnava neuspešna. Pri tem naj še dodamo, da kljub nekaterim drugačnim napovedim Olimpiji od Košarkarske zveze Slovenije ne grozi suspenz nastopanja v državnem prvenstvu. Na povpraševanje Fibe Europe o tem, kakšni bodo naslednji koraki zaradi nastopanja Ljubljančanov v evropskem pokalu pod okriljem ECA, so vodilni na Leskoškovi 12 odgovorili s protivprašanjem, ali Fiba Europe priznava evropski pokal ali ne. V njihovem dopisu glede rangiranja tekmovanj za sodnike, ki so ga prejeli 20. julija, je namreč naveden, zdaj pa na zvezi čakajo na uraden odgovor.

Olimpija bo imela v Jeruzalemu nasprotnika, ki ni v najboljši formi. Pri Hapoelu zaradi poškodbe manjka Tarence Kinsey, ki je bil s 23 točkami najboljši strelec pri zmagi izraelskega moštva v Stožicah z 89:74. Ekipa trenerja Simoneja Pianigianija v domačem prvenstvu s po štirimi zmagami in porazi zaseda šele šesto mesto, kar pomeni, da je ranljiva, a bi morali Ljubljančani za presenečenje prikazati skoraj popolno predstavo.

»Hapoel ima podobno kot vse zvezdniške zasedbe težave v izraelski ligi, saj so glavna riba v ribniku in zato proti njim vsi igrajo 120-odstotno. Ne glede na izjemen seznam igralcev z njimi lahko igramo enakovredno, a ne smemo zaiti v težave, saj tako kakovostne ekipe preprosto izkoristijo vsako napako nasprotnika in se rezultatsko oddaljijo,« pravi Gašper Okorn, ki že uresničuje napovedane spremembe, saj Semen Šaškov kot prvi zapušča Ljubljano.